DeDrontenaar.nl

Donderdag, 4 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Fun Aut wil graag ‘appeltje’ van Màxima ontvangen: „Dronten op de kaart zetten”

Redactie: M.H.

DRONTEN - Fun Aut uit Dronten dingt mee voor het ‘Appeltje van Oranje’. De uitgaansgelegenheid voor jongeren binnen het autistisch spectrum is één van de 400 goede doelen die kans maken op een ontmoeting met koningin Màxima en een flinke subsidie. Voorzitter Milan Dorreboom hoopt dat er vóór donderdag nog veel Drontenaren op Fun Aut gaan stemmen.

Wat houdt ‘appeltjes van oranje’ in?
Milan Dorreboom: „Dat is een actie van het Oranje Fonds, waarbij ze proberen goede doelen zoals Fun Aut te steunen.”

Er kan via de site van het Oranje Fonds op jullie gestemd worden. Gaat het geld naar het goede doel met de meeste stemmen?
„Nee, zo werkt het niet helemaal. Er zijn nu nog veertig kanshebbers en daarvan gaan er tien naar de volgende ronde. Dat zijn de twee met de meeste stemmen en de andere acht worden aangewezen op basis van hun pitch over het goede doel. We moeten 25 januari allemaal een pitch houden. Die worden door een jury beoordeeld.”

Wat gebeurt er als je een ronde verder komt?
„Uiteindelijk worden er drie uitgekozen. Die krijgen een ‘Appetje van Oranje’ uit handen van koningin Màxima, gemaakt door Beatrix. Daarnaast krijgen zij een geldbedrag van 15.000 euro.”

Weet je al wat je met het geld gaat doen als je wint?
„We kunnen het geld goed gebruiken, want dan kunnen we meer activiteiten voor onze doelgroep organiseren. Misschien kunnen we er ook wat spullen mee aanschaffen.”

Wat is de stand van zaken bij Fun Aut?
„Onze uitgaansgelegenheid draait nu sinds april. Het gaat heel goed. We hebben op iedere tweede zaterdag van de maand een avond om acht uur in de Chillpoint aan de zijkant van De Meerpaal: tegenover de Scapino. We hebben gemiddeld zo’n dertig bezoekers.”

Hoe kunnen de mensen op jullie stemmen?
„Dat kan via de site van het Oranje Fonds. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen op ons stemmen. Op die manier kunnen wij Dronten weer wat meer op de kaart zetten. Stemmen kan nog tot en met woensdag, dus de mensen moeten niet te lang wachten!”

Video Fun Aut