DeDrontenaar.nl

Donderdag, 13 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Fris Cityspa biedt alles wat nu juist niet mag: „Dit maakt ons heel verdrietig”

Fris Cityspa biedt alles wat nu juist niet mag: „Dit maakt ons heel verdrietig”
Marjon van Bemmel kan alleen nog producten verkopen.
Foto: eigen foto
Redactie: M.H.

DRONTEN – Drie maanden geleden was het nog groot feest. Fris Cityspa werd detaillist van het jaar, de zaken gingen voortreffelijk en in het pand aan De Rede was het een komen en gaan van klanten. Nu is het er iedere middag tussen vier en zes en op zaterdag tussen tien en twaalf even open voor de verkoop van producten. Verder is het vooral heel stil. De coronacrisis raakt de vier ondernemers hard.

Marjon van Bemmel is een van die vier. Ze heeft haar pedicurepraktijk in het pand. „Tja, als pedicure heb ik toch echt een paar voeten nodig, de haarstylist moet een bos haar onder handen nemen, de beautyspecialist heeft een gezicht nodig. En bij de barista koffie drinken en een broodje eten, dat zit er nu ook niet in.”

De vier samenwerkende ondernemers zitten, sinds de coronasluiting van bedrijfstakken die contactberoepen uitoefenen, noodgedwongen vooral thuis. Marjon van Bemmel vindt het lastig dat ze niet aan de slag kan. „Gezondheid gaat voor alles natuurlijk en er zijn ergere dingen. Maar ik weet dat ik, als pedicure, ook de klanten met pijnklachten nu niet kan helpen en dat gaat me erg aan het hart.”

Mooie energie

Met elf mensen werken ze er. „We doen precies alles wat nu niet mag”, concludeert ze. Het ging er zo goed. Zo’n anderhalf jaar geleden opende de ‘conceptstore’ de deuren en het liep als een trein. „We willen allemaal zó graag, we hebben samen zo’n mooie energie. Dit maakt ons heel verdrietig.”

De pedicure zag de sluiting wel aankomen, toch was het moment onwerkelijk. „Je wilt het niet, dus je hoopt dat het je niet zal gebeuren. Wat dat betreft steek ik dan mijn kop in het zand. De sluiting kwam daarom als een schok. Een voorziene schok, dat wel.” Nu verkopen de vier ondernemers dagelijks alleen nog producten en is er een webshop geopend.

„Tijdens een normale dag liepen de klanten in en uit, had je met iedereen contact. Ik was net nog even in de zaak en je kunt er een speld horen vallen. Ik hoop echt dat we na 28 april weer open kunnen. Ja, ik weet het, het kan zomaar langer duren, maar ik blijf nu eenmaal goed in de kop in het zand steken…”

Nauwe band

De samenwerking met meerdere ondernemers voelt nu fijn, ervaart ze. „Je hebt steun aan elkaar. Normaal zagen we elkaar iedere dag en we hebben een nauwe band samen. We hebben ook nu veel contact, alleen heel anders.”

Financieel gaan ze het redden, daarvan is Marjon van Bemmel overtuigd. „Zodra we weer open kunnen moet iedereen wél komen, dan moet er geknald worden.”

Coronavirus