DeDrontenaar.nl

Maandag, 30 maart 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Fresh-Care in Dronten overgenomen door Plukon uit Wezep: „Verder investeren in kennis”

Fresh-Care in Dronten overgenomen door Plukon uit Wezep: „Verder investeren in kennis”
De koning en de koningin brachten in 2017 een bezoek aan Fresh-Care.
Foto: Eelco Lindhout
Redactie: M.H.

DRONTEN - Plukon Food Group uit Wezep en Staay Food Group hebben vandaag bekend gemaakt dat zij een principeovereenkomst hebben gesloten. Plukon neemt 51% van de aandelen van Fresh-Care uit Dronten over. Het is de bedoeling dat de rest van de aandelen binnen drie jaar overgaat naar Plukon.

Fresh-Care opereert vanuit een nieuwe fabriek op het bedrijventerrein Poort van Dronten. Er werken daar zo’n 400 mensen en zij genereren een omzet van circa 78 miljoen euro.

Fresh-Care houdt zich bezig met de productie en verwerking van verse groente en fruit tot mixen, maaltijdcomponenten en maaltijdsalades. De afzetmarkten zijn met name Duitsland, Nederland en Denemarken.

Fabrieksbrand

De samenwerking met Plukon begon twee jaar geleden, toen Staay Food Groep het bedrijf uit Wezep een handje hielp na een fabrieksbrand. Plukon is vooral actief op het gebied van gevogelte, maar heeft sinds 10 jaar ook een verse maaltijdenfabriek in Wezep. Daar worden stoommaaltijden, wokschotels en maaltijdsalades gemaakt.

Plukon en Fresh-Care stellen in een gezamenlijk persbericht dat ze elkaar goed aanvullen: „De samenwerking met Fresh-Care past bij de ambitie van Plukon om verdergaand te investeren in kennis van groenteketens en groenteverwerking.”

Het is de bedoeling dat de bedrijven elkaar gaan versterken: „Daarnaast kan met de voorgenomen samenwerking de kwaliteitsborging van groenten en de verwerking hiervan op een hoger niveau gebracht worden.”