DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 5 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Fresh-Care en biologische landbouw leiden tot toestroom Polen

Fresh-Care en biologische landbouw leiden tot toestroom Polen
Eric Daniëls (rechts) tijdens de bijeenkomst in de Open Hof.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De toenemende vraag naar arbeidsmigranten in Dronten kent twee oorzaken: de snelgroeiende fabriek van Fresh-Care en de biologische landbouw. Dat vertelde Eric Daniëls van Arbeidsmigranten Huisvesting (AMH) Flevoland dinsdagavond aan bewoners van De Morinel.

De heer Daniëls wil samen met zijn broer Martin het pand De Morinel 31/33, eigendom van burgemeester Jan Westmaas van Meppel, ombouwen tot huisvesting voor arbeidsmigranten. ,,Wij hebben een hekel aan de term ‘Polenhotel’. Het gaat om mensen die hier werken en die onze economie ondersteunen’’, zei de ondernemer.

Snelgroeiend

Die ondersteuning vindt plaats bij twee snelgroeiende bedrijfstakken. Fresh-Care heeft momenteel 350 werknemers en heeft vrijdag een overeenkomst met de gemeente Dronten ondertekend voor een nieuwe fabriek op industrieterrein Poort van Dronten. Daar wil het bedrijf doorgroeien naar 5- à 600 werknemers.

De biologische landbouw is volgens Eric Daniëls de tweede oorzaak. Hij wees erop dat de gemeente Dronten het grootste aantal biologische boeren heeft van heel Nederland en dat tal van boeren bezig zijn met het overschakelen naar biologische teelt.

Niet alleen mannen

De omwonenden van De Morinel vreesden dat er uitsluitend mannen in hun wijk komen te wonen. Eric Daniëls hielp hen uit de droom: ,,Onze ervaring op andere locaties is dat het gaat om een mêlée van ouderen en jongeren, dames en heren. Ik denk dat ongeveer 40% vrouw is.''

Lees ook: