DeDrontenaar.nl

Zondag, 29 maart 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Frank Patat denkt weer open te gaan in Dronten, burgemeester Gebben weet van niets

Frank Patat denkt weer open te gaan in Dronten, burgemeester Gebben weet van niets
Frank van Flierenburg
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)
Redactie: M.H.

DRONTEN - Frank van Flierenburg verwacht nog dit jaar met zijn snackwagen een standplaats te kunnen innemen in Dronten, zo meldt hij op Facebook. Daarvoor bedankt hij onder andere de burgemeester. Jean Paul Gebben laat op zijn beurt weten dat er geen contact is geweest tussen hem en ‘Frank Patat’.

Frank van Flierenburg alias ‘Frank Patat’ ligt al jaren in de clinch met de gemeente over een standplaats in Dronten. Zijn laatste standplaats was aan de Energieweg. Deze vergunning werd ingetrokken in verband met een huurachterstand. Toenmalig burgemeester Aat de Jonge was de gebeten hond bij Van Flierenburg.

Nog dit jaar

Op Facebook kondigde Frank Patat recentelijk een heropening aan in Dronten: „Mijn schatting is dat dat dit jaar nog zal zal zijn, mijn hoop is natuurlijk eerder.” In dat bericht bedankte Van Flierenburg de nieuwe burgemeester en de gemeente Dronten voor het oplossen van ‘deze zeer langdurig spelende kwestie’.

Gevraagd naar een reactie leggen wij de gemeente enkele vragen voor. Burgemeester Jean Paul Gebben beantwoordt deze vragen niet en zegt via een woordvoerster: „De burgemeester laat weten dat er geen contact is geweest tussen hem en de heer Van Flierenburg en dat de gemeente iedere aanvraag behandelt volgens de procedures die daarvoor gelden.”

Veel incidenten

Naast tal van juridische procedures over een standplaats deed Van Flierenburg de afgelopen jaren ook op tal van andere manieren van zich spreken. Zo was hij bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 (een weinig succesvol) lijsttrekker van de groep HOP.

Ook waren er incidenten rond de ondernemer, zoals een wietplantage, beschuldigingen van seksuele intimidatie, van het geven van een kopstoot aan een snackbareigenares en van misbruik van de naam van de vorige burgemeester op social media.

Frank Patat

DeDrontenaar.nl