DeDrontenaar.nl

Woensdag, 8 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Fotoclub Kiekendief maakt portretfoto’s in De Regenboog: „Ontzettend dankbaar werk”

Fotoclub Kiekendief maakt portretfoto’s in De Regenboog: „Ontzettend dankbaar werk”
Foto: eigen foto
Redactie: M.H.

DRONTEN - Fotoclub Kiekendie' in Dronten hield zaterdag in samenwerking met Team Welzijn van Coloriet de Regenboog een fotoshoot in het woonzorgcentrum. De leden van de fotoclub vinden dat ouderen te weinig worden geportretteerd: „Terwijl ouderen juist de personen zijn met de meest natuurlijke, karakteristieke en krachtige gelaatsuitdrukkingen.”

Maar liefst 12 fotografen van Kiekendief hadden zich opgedeeld in 4 groepen, waardoor er veel aandacht was voor de fotomodellen. In alle rust en in samenspel met de geportretteerden, de familie en het personeel werden er portretfoto's geschoten. Daarbij gingen de bewoners niet alleen solo op de foto, maar vaak ook samen met een dierbare.

Dankbaar werk

„Het blijft ontzettend dankbaar werk om te doen. Wat een praatje en een beetje aandacht al doet. Sommige ouderen flirtten er nog aardig op los", meldden de fotografen lachend. Alle fotografen waren dermate enthousiast dat ze al hebben afgesproken om snel weer terug te keren bij De Regenboog.

Alle gemaakte foto's worden in digitale vorm aangeleverd en gedeeld met Coloriet de Regenboog en de geportretteerden. Vanzelfsprekend heeft fotoclub Kiekendief rekening gehouden met alle privacyregels, benadrukt Coloriet.