Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Forse subsidie voor kleinschalige dagbesteding in boerderij aan Ketelweg

Forse subsidie voor kleinschalige dagbesteding in boerderij aan Ketelweg
Mirjam en Luc Klunder
Foto: Oersprong

DRONTEN - De Oersprong krijgt bijna 60.000 euro aan Europese subsidie en hetzelfde bedrag van de gemeente Dronten. Daarmee is de kleinschalige dagbesteding op een voormalig boerenbedrijf aan de Ketelweg 19 een stap dichterbij gekomen. Het totale project kost twee ton.

Met behulp van de subsidie gaan Luc en Mirjam Klunder-Koens dagbesteding realiseren voor jeugd en ouderen. Het gaat hierbij om mensen met beperkingen uit Dronten en omgeving. Naast de gewone dagbesteding komt er veel aandacht voor trainingen.

Verbouwing

De subsidie wordt besteed aan de verbouwing van de voormalige aardappelschuur en koeienstal tot kantine, rolstoeltoegankelijk sanitaire ruimte en rust biedende werkplekken. Er wordt een kas gebouwd voor een combinatie van vis- en groenteteelt. Ook wordt de kas ingezet voor biomassaverwarming.

De bestaande windsingel wordt vervangen door een voedselproducerende singel. Er komt een ruimve voor de verkoop van de producten uit de kas, de tuin en de voedselsingel.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo