DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 11 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Flevo-Scouts zorgen voor Vredeslicht en boerenkool rond Lichtjestour

Flevo-Scouts zorgen voor Vredeslicht en boerenkool rond Lichtjestour
Foto: Flevo-Scouts
Redactie: M.H.

DRONTEN - De Flevo-Scouts halen zaterdagmorgen 23 december het Vredeslicht op in Utrecht en brengen het naar Dronten om het door te geven. Als eerste aan loco-burgemeester Ton van Amerongen. Hij ontsteekt met het Vredeslicht het monument op het Meerpaalplein en geeft daarmee tevens het startsein voor de Lichtjestour. Hierna verspreiden de scouts het licht verder in Dronten.

Tijdens de Vredeslichtmanifestatie komen scouts uit het hele land naar Utrecht met hun eigen lantaarn om het Vredeslicht op te halen. Met het brandende licht reizen ze terug naar hun woonplaats, om heel veel andere lichtjes te ontsteken. Zo geven ze het Vredeslicht door.

Geen magisch symbool

„Het Vredeslicht is geen magisch symbool, dat vrede tovert”, aldus de Flevo-Scouts, „Het herinnert ons aan de plicht om ons voor de vrede in te zetten. Het Vredeslicht is een teken van hoop.”

De kinderen in Dronten kunnen op 23 december meedoen met de Flevo-Scouts door dicht bij het vuur te komen en samen ‘smore’s' te maken. En daarna natuurlijk op te eten.

Boerenkoolmaaltijd

De Flevo-Scouts sluiten het jaar af met hun traditionele boerenkoolmaaltijd. De scouts koken dit jaar ook voor de deelnemers aan de Lichtjestour, de koorleden die optreden op het Meerpaalplein en de overige vrijwilligers. In totaal gaat het om zo’n 150 maaltijden.

Aanvang: zaterdag 23 december 2017 16:00