Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Faillissement Lokale Omroep Dronten opgeheven wegens gebrek aan baten

Faillissement Lokale Omroep Dronten opgeheven wegens gebrek aan baten
RTV8 bij de commissie Bezwaarschriften.
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

DRONTEN - De Rechtbank Midden-Nederland heeft het faillissement van de stichting Lokale Omroep Dronten opgeheven wegens gebrek aan baten. Hiermee is er een definitief einde gekomen aan het bestaan van RTV8.

De lokale omroep vroeg in november het faillissement aan, omdat de gemeente Dronten de toegezegde subsidie over de tweede helft van 2015 niet wenste uit te betalen. In het gemeentehuis was men van mening dat de omroep niet voldeed aan de eis dat de uitzendingen voldoende informatie, cultuur en educatie moesten bevatten.

In het gelijk gesteld

RTV8 ging tegen deze beslissing in beroep, maar moest tegelijkertijd ook het faillissement aanvragen. De commissie Bezwaarschriften stelde de lokale omroep in december in het gelijk. Zij vonden dat de gemeente de subsidie gewoon had moeten uitbetalen. Voor RTV8 kwam die uitspraak te laat, zij waren al failliet.

Saillant detail was daarna, dat Marcel Middelveld, oud-voorzitter van de lokale omroep, de inboedel van RTV8 kocht. Hij was mede-veroorzaker van het faillissement, maar curator Rosemarieke van der Voort zag geen morele of ethische bezwaren tegen de verkoop van de studio aan hem.

RTV8Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo