DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Extra aandacht voor Poolse wandelaars langs autoweg en fietsers op buitenwegen

Redactie: M.H.

DRONTEN - „We hebben een probleempje met Poolse werknemers die vanuit hun woonomgeving naar het dorp willen”, zegt Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten), „Die lopen over een honderd-kilometerweg.” Hij doelde op de Kamperhoekweg tussen het ‘Polendorp’ aan de Visvijverweg en de bebouwde kom van Swifterbant.

Het onderwerp kwam ter sprake toen de gemeenteraad sprak over de fietsveiligheid op de buitenwegen van de gemeente Dronten. Vier fracties (CDA, D66, ChristenUnie en VVD) deden het voorstel om daar eens goed naar te kijken. Zij willen dat de gemeente in kaart brengt welke situaties als eerste verbeterd moeten worden.

Vliegveld Lelystad

Het onderzoek komt voort uit de vraag vanuit het Rivierduingebied om een fietspad aan te leggen langs de Visvijverweg. De gemeenteraad wil de fietsveiligheid in breder verband bekijken, waarbij Siert Jan Lap (CDA) wijst op de toenemende verkeersdrukte vanwege Lelystad Airport, grote evenementen en het aantal forensen.

Overbodig

Wat wethouder Irene Korting betreft was het voorstel overbodig: „Want dat onderzoek is deels al gedaan. In het gemeentelijk verkeers- en vervoersplan dat vorig jaar is vastgesteld staan al 107 knelpunten, onder andere in het buitengebied.”

Voor GroenLinks was de reactie van de VVD-wethouder voldoende. De rest van de gemeenteraad was het daar niet mee eens en zij stemden vóór een nieuw onderzoek.