DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Extern bureau moet gemeente Dronten helpen aan plan voor vitale winkelcentra

Extern bureau moet gemeente Dronten helpen aan plan voor vitale winkelcentra
Dronten-zuid
Foto: maartenheijenk.nl (archieffoto)
Redactie: M.H.

DRONTEN – De firma BRO uit Boxtel wordt door de gemeente ingehuurd om te komen tot een plan voor vijf vitale winkelcentra in de gemeente Dronten. ,,Het kan gaan om herinrichting van openbare ruimte, actieve leegstandsaanpak, werven van nieuw ondernemerschap, professionalisering van het centrummanagement (ook in de dorpen), etcetera”, aldus het gemeentebestuur.

De gemeente heeft vijf winkelcentra: Suydersee, Dronten-west, Dronten-zuid en de dorpscentra van Biddinghuizen en Swifterbant. Er bestaan zorgen over met name de leegstand in die winkelcentra.

,,Om een goed vestigings-en leefklimaat te behouden is het van belang dat de centra van Dronten vitaal en toekomstgericht blijven”, schrijft het gemeentebestuur.

Extern bureau

Daarom wordt nu een extern bureau ingehuurd. ,,Samen met ondernemers, vastgoedeigenaren, inwoners, gemeenteraadsleden en de gemeente Dronten wordt onderzocht welke kansen en verbeterpunten er zijn om de vitaliteit van de centra op een duurzame en structurele manier te vergroten”, schrijft het gemeentebestuur.

De gemeente wil zowel een visie op de langere termijn als gerichte actiepunten waarmee direct aan de slag gegaan kan worden.