DeDrontenaar.nl

Woensdag, 15 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Expositie met zeven kunstenaars bij Aeres Hogeschool Dronten

Expositie met zeven kunstenaars bij Aeres Hogeschool Dronten
Foto: Christien de Jong
Redactie: M.H.

DRONTEN - In de christelijke agrarische Aeres Hogeschool Dronten wordt op zondagmiddag 2 april om twee uur een expositie geopend met werk van zeven kunstenaars. Jopie Minnaard draagt tijdens de opening het verhaal ‘Cobie’ voor.

De expositie is georganiseerd door stichting Kunstraad Dronten. Zij schrijven in een persbericht het volgende over de zeven kunstenaars:

Marianne van Zeeventer

Als beeldhouwer werkt Marianne in diverse steen- soorten, vaak gecombineerd met perspex, lood of koper, waarvan ze abstracte, strakke vormen maakt die ‘leven’. Inspiratie komt uit gebeurtenissen uit haar omgeving, uit de architectuur, soms uit het mysterieuze.

Willem Bultman

Het werk van Willem kenmerkt zich door sfeer en een sterk licht- donker contrast. Hierbij werkt hij in hoofdzaak figuratief maar door zijn losse toets ontstaat er toch een vorm-abstractie waardoor er in zijn werk altijd wel iets te raden valt en de fantasie wordt geprikkeld.

Anneke Jansbeken

“Beelden, abstracte vormen, vazen, schalen en gedenkkunst … het is mijn passie om kleurrijke kunst te ontwerpen en te maken. Het liefst met verschillende soorten klei die ik na de eerste stook bewerk met oxides, kleurpigmenten en glazuren.”

Ronny Knippen

Ronny Knippen concentreert zich voornamelijk op het zogenaamde ‘fusen’, het versmelten van glas in de glasoven met behulp van zelf gemaakte mallen, en het onzichtbaar verlijmen. De objecten worden meestal vervaardigd van blank glas, in combinatie met andere materialen zoals brons, lood, roestvrijstaal en steen.

Siny Oldenkotte

“Ik werk intuïtief. Het beeld ontstaat doordat ik steeds antwoord op wat het beeld mij laat zien, het spel van lijnen en vormen, van licht en donker. Ik volg de steen en kijk vaak vol verwondering naar de schoonheid van steen en meestal word ik verrast door het uiteindelijke beeld.”

Relinde Kattenberg

Relinde wil graag dat haar kunstwerken, op wat voor manier dan ook, uitnodigen tot gesprekken over emoties, gedachten, maatschappelijke thema’s enzovoort, om daarmee een groei in bewustzijn te bewerkstelligen. Zij wordt geïnspireerd door de relatie met God, mens en natuur.

Christien de Jong

Op haar reis door de wereld van beeld en verbeelding, ontdekt Christien steeds nieuwe onderwerpen, mogelijkheden en technieken. Inspiratie vindt ze in een onderwerp, het materiaal of een techniek. Haar werken maken vaak deel uit van een serie.

Aanvang: zondag 2 april 2017 14:00