DeDrontenaar.nl

Woensdag, 12 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Evenement aan Beursplein: reanimatiecursus voor 100 mensen tegelijk

Evenement aan Beursplein: reanimatiecursus voor 100 mensen tegelijk
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Honderd mensen die tegelijkertijd een reanimatiecursus volgen. Dat hoopt Maaike Hulsebosch te bereiken op zaterdag 8 december. Ze heeft voor die middag een groot evenement georganiseerd in de sportzaal aan het Beursplein 4 in Dronten-west. Het begint om één uur.

Maaike Hulsebosch uit Swifterbant houdt zich bezig met het aanbieden van reanimatiecursussen. Doel is dat iedereen in de gemeente Dronten bij hartfalen binnen zes minuten gereanimeerd wordt.

„Jaarlijks worden er zo’n 15.000 mensen getroffen door een hartstilstand”, vertelt de docente, „De overlevingskansen van het slachtoffer worden vergroot door zo snel mogelijk te starten met reanimeren. Ook het gebruik van een defibrillator kan helpen.”

Allerlei ontwikkelingen

Er zijn in Dronten nogal wat ontwikkelingen rond reanimatie en het gebruik van de defibrillator. Zo heeft de gemeente een werkgroep in het leven geroepen, die moet zorgen voor een goed netwerk van AED’s en hulpverleners.

De EHBO-verenigingen in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant doen een oproep: iedereen die een reanimatiecursus heeft gevolgd, moet zich als ‘burgerhulpverlener’ aanmelden bij hartslagnu.nl. Mensen die zich bij Hartslagnu hebben aangesloten, worden meteen gealarmeerd zodra er ergens in hun buurt sprake is van hartfalen.

Ook mensen die een AED in hun bezit hebben, wordt aangeraden zich bij Hartslagnu aan te melden. Hulpverleners weten dan waar in geval van nood de dichtstbijzijnde defibrillator is. De EHBO-clubs en Maaike Hulsebosch roepen iedereen op om AED’s niet achter slot en grendel te plaatsen: „Die AED’s moeten naar buiten, zodat ze 24 uur per dag beschikbaar zijn!”

Samenwerken

De drie EHBO-verenigingen werken hard aan een samenwerkingsovereenkomst met Maaike Hulsebosch. Doel is dat Hulsebosch alle reanimatiecursussen gaat verzorgen en de verenigingen zich weer volledig kunnen concentreren op EHBO-cursussen.

Aanmelden

Aanvang: zaterdag 8 december 2018 13:00