DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 6 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

EuroParcs houdt zich nu keurig aan de regels: „Het was abominabel wat er stond”

EuroParcs houdt zich nu keurig aan de regels: „Het was abominabel wat er stond”
Een bungalow van EuroParcs
Foto: De Projectgroep
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Het leek vorig jaar wel het wilde westen aan de Spijkweg. EuroParcs Resort Zuiderzee wenste zich aan geen enkele regel te houden de gemeente diende op een gegeven moment zelfs een aanklacht in bij de politie. Inmiddels zijn de verhoudingen genormaliseerd en houdt EuroParcs zich volgens wethouder Ton van Amerongen (VVD) keurig aan de regels. Ook alle boetes zijn door het vakantiepark betaald.

Wethouder Van Amerongen liet zich donderdag zelfs lovend uit over EuroParcs Resort Zuiderzee. Hij wees erop dat het vakantiepark een mooie opknapbeurt krijgt: „Want laten we eerlijk zijn: het was abominabel wat er stond. In die zin is het mooi wat er gebeurt.”

Wekelijkse schouw

Volgens de wethouder zijn er goede afspraken gemaakt tussen gemeente en EuroParcs. Wekelijks is er een schouw om te kijken of de bouwwerkzaamheden passen binnen de regels: „En dat werkt goed.”

Vorig jaar werden er buitendijks door EuroParcs 72 caravans geplaatst, terwijl daar geen vergunning voor was. In antwoord op vragen van Albert Bleijenberg (GroenLinks) vertelde de wethouder dat er dit jaar een vergunning voor deze caravans is voor de periode van 1 april tot 1 november.

Onderhandelen over boetes

Blijenberg had de indruk gekregen dat de gemeente met EuroParcs Resort Zuiderzee had onderhandeld over de hoogte van de boetes. Wethouder Van Amerongen ontkende dit ten stelligste.

EuroParcs Resort Zuiderzee