DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 2 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Er wordt weer gesproken over replica pioniersbarak: „We zijn er fors mee bezig”

Er wordt weer gesproken over replica pioniersbarak: „We zijn er fors mee bezig”
Ton van Amerongen (VVD)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeenteraad heeft zeven jaar geleden al geld opzij gelegd voor de bouw van een replica van een pioniersbarak. Het lijkt er nu eindelijk van te komen. „Als het niet 2020 wordt, dan wordt het zeker in 2021 gerealiseerd”, zegt wethouder Ton van Amerongen (VVD).

De pioniersbarak was een van de eerste gebouwen van Dronten en moest wijken voor de Hanzespoorlijn. De gemeente Dronten wil een replica van die barak bouwen bij de dierenweide. Het is onderdeel van een plan om die dierenweide op te knappen.

Appartementen

Het project moet betaald worden uit de opbrengst van het nabijgelegen appartementengebouw aan De Noord. „Die opbrengst is inmiddels binnen”, aldus de wethouder.

De plannen voor de opknapbeurt van de gebouwen van de dierenweide zijn klaar. „Daarover hebben we een overeenkomst met het bestuur van de stichting Dierenweide”, weet Van Amerongen.

Geschiedschrijving

Om te voorkomen dat het ene plan moet wachten voor het andere, heeft hij de dierenweide en de barak losgekoppeld: „Ik ben nu in overleg met de voorzitter van de stichting Geschiedschrijving om dit weer in gang te zetten. Of het dit jaar wordt gerealiseerd weet ik niet, maar we zijn er fors mee bezig.”