DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 29 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Er komt in Dronten nòg een wooncomplex, deze keer voor dertig dementerende ouderen

Er komt in Dronten nòg een wooncomplex, deze keer voor dertig dementerende ouderen
Bert Apperlo (li.) en wethouder Peter van Bergen (re.) bij Coloriet De Regenboog.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De langverwachte nieuwe woonzorgverziening voor dementerenden van Coloriet in Dronten gaat er binnenkort toch komen. Samen met de firma Coresta BV werd de bouw in 2015 al aangekondigd. Sindsdien werd het steeds weer uitgesteld. Directeur Bert Apperlo van Coloriet vertelt nu, dat er dan alsnog een 'tehuis' voor ruim 30 bewoners gebouwd gaat worden. De locatie wordt binnenkort bekendgemaakt.

Behalve in Coloriet De Regenboog kunnen dementerende ouderen straks in Dronten ook terecht in Het Wilgenhuis aan de Giekstraat. Amado Zorg uit Kraggenburg bouwt daar een woonzorgcomplex voor 23 bewoners.

Bovenmodaal inkomen

Op precies dezelfde locatie wilden Coloriet en Coresta BV uit Eindhoven indertijd ook een woonzorgvoorziening bouwen, bedoeld voor mensen met een bovenmodaal inkomen. Onder andere vanwege de financiële problemen van een onderdeel van Coresta werd dit keer op keer uitgesteld.

Volgens Bert Apperlo doet het bedrijf het momenteel ‘heel goed’. Bij de start van de renovatie van een gedeelte van De Regenboog maakte Apperlo vanmorgen dan ook bekend dat de nieuwe voorziening er nu toch gaat komen.

„We hebben een nieuwe locatie op het oog en we zijn daarover in gesprek met de gemeente en Coresta”, vertelt Apperlo, „Ik denk dat uiterlijk in de tweede helft van dit jaar bekend wordt hoe, wat en waar.”

Maarten Heijenk

Bericht uit 2015

DeDrontenaar.nl