DeDrontenaar.nl

Donderdag, 13 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Er komt definitief geen fietspad langs de Educalaan

Er komt definitief geen fietspad langs de Educalaan
Ingezonden door: onbekend
DRONTEN - Er komt geen fietspad langs de Educalaan, zo besliste de raadscommissie vanavond. ,,De ouders moeten voorzichtiger rijden'', vinden Suzanne Stoop (PvdA) en Jan den Boer (SP). ,,De kinderen moeten ermee leren omgaan'', zei Marian Plasschaert (Leefbaar Dronten).

B en W hebben voorgesteld dat er geen fietspad komt. In plaats daarvan kiest het college voor twee fietsdoorsteken: vanaf fietspad De West naar de atletiek/tennis en vanaf de Watersportkade naar de hockey. Zeven van de acht raadsfracties zijn het daarmee eens.

Steeds drukker

Hockeyvader Gert Talens probeerde nog een keer om de raad op andere gedachten te brengen. ,,Het is één van de laatste stukjes onveilige fietswegen in Dronten'', zei hij, ,,Het wordt in Dronten steeds drukker en steeds meer kinderen gaan naar de sport. Kijk naar de lange termijn en dan zeg ik: pak die weg aan, dan ben je in één keer klaar.''

Talens zei te spreken namens de besturen van MHC Flevoland (hockey), ATC Dronten (tennis) en Flevo Delta (atletiek). Hij vond ook Paul Vermast (GroenLinks) aan zijn zijde.

Talens en Vermast wisten de rest van de gemeenteraad echter niet te overtuigen. ,,Er zijn er de afgelopen tien jaar slechts vijf incidenten geweest op de Educalaan, waarvan twee met letselschade'', reageerde wethouder Ton van Amerongen.

Eenrichtingsverkeer

De fractievoorzitter van GroenLinks deed nog wel een andere poging: hij stelde voor éénrichtingsverkeer te creëren op de Educalaan. ,,Daar willen we zeker naar kijken'', antwoordde de wethouder, ,,Maar laat ons nou eerst die fietsdoorsteken maken.''