Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Er is veel te weinig geld voor het maken van plannen voor N307 en Roggebotsebrug


DRONTEN - Er is veel te weinig geld beschikbaar om de plannen voor de N307 (Hanzeweg/Flevoweg), de nieuwe Roggebotsebrug en de verbeterde aansluiting op de N50 te kunnen uitwerken. Daarom hebben Gedeputeerde Staten van Flevoland besloten om het geld voor te schieten.

Er komt een nieuwe brug bij de huidige Roggebotsluis. Ook de Hanzeweg en Flevoweg worden aangepakt, evenals de aansluiting bij Kampen op de N50.

„Hiermee wordt het huidige verkeerskenlpunt op de N307 bij Roggebot opgelost”, schrijven de provincies Flevoland en Overijssel. Ook is de weg dan volgens beide provincies klaar voor toekomstige groei van het verkeer.

Omvangrijker en complexer

Voor het maken van de plannen had het Rijk 2,6 miljoen euro beschikbaar gesteld en de beide betrokken provincies allebei een half miljoen. „Maar het project is omvangrijker en complexer dan aanvankelijk gedacht”, aldus GS.

Willen beide provincies in 2020 een goed plan aan de minister kunnen voorleggen, dan is er volgens hen twaalf miljoen euro extra nodig. GS willen dit geld voorfinancieren.

Geen risico

Volgens Gedeputeerde Staten lopen de provincies geen enkel risico, omdat de minister heeft bevestigd dat deze voorfinanciering wordt gecompenseerd. Het Rijk vergoedt de kosten zelfs als de bouw van de nieuwe brug toch niet doorgaan.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo