DeDrontenaar.nl

Maandag, 3 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Er is bijna iedere week wat te doen in Dronten-noord: „Dit geeft wat reuring”

Er is bijna iedere week wat te doen in Dronten-noord: „Dit geeft wat reuring”
Anke Dekkers (re.) met Shariesa Kariman en Wim Geerts na de onthulling.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Dronten-noord stond de laatste jaren vooral bekend als probleemwijk. Een wijkcomité is druk bezig om dat beeld om te draaien. Bijna wekelijks worden er activiteiten georganiseerd voor de bewoners van de Grutto, de Oeverloper, de Morinel en de Kievit. Eergisteren werd er tijdens een knutseldag een kunstwerk onthuld. DeDrontenaar.nl sprak daar met Anke Dekkers van het wijkcomité.

Hoe gaat het met jullie wijkcomité?
Anke Dekkers: „Heel goed! We hebben in november een wijkfeest gehouden en sindsdien is er al heel veel georganiseerd. Met Koningsdag hebben we een speurtocht door de wijk gedaan, we hebben een mini-dodenherdenking gehouden, met Bevrijdingsdag was er een stoepkrijtwedstrijd, vorige week een high team met een bakwedstrijd, de week ervoor zouden we een zomeravondconcert houden, maar dat is door de weersomstandigheden verplaatst. We hebben de wijk opgeruimd met een heleboel kinderen. En vandaag dus de onthulling van het kunstwerk, een knutselmiddag voor de kinderen en vanavond een workshop voor volwassenen.”

Wat staat er voor de komende periode nog op het programma?
„Veel kinderen gaan niet op vakantie, dus hoe leuk is het als je elke week iets hebt? We houden nog een buurtcamping, een rommelmarkt, een kinderdisco en dat zomeravondconcert wordt nog ingehaald.”

De activiteit van vandaag was eigenlijk bedoeld voor de vrijwilligersactie NLDoet?
„Dat klopt. Het beschilderen van dat transformatiehuisje stond op het lijstje voor klussen in de wijk. Het is gerealiseerd, maar toen kwam de lockdown en kon de onthulling tijdens NLDoet niet doorgaan. We wilden toch heel graag deze mensen in het zonnetje zetten, want wij vinden dat ze iets fantastisch hebben neergezet. Het is een mooie aanwinst voor de wijk, het geeft een leuk beeld, ik ben er heel blij mee.”

Staat de hele wijk achter wat jullie doen?
„Iedereen vindt het heel erg leuk, ik hoor geen klachten. Het is momenteel rustig in de wijk, de studenten zijn op vakantie. En dit geeft wat reuring, waarbij we voor elk wat wils proberen te organiseren.”

Hoe staat het met de problemen in de wijk, vooral met de studenten?
„Ik heb geen problemen hoor! Van mij hoeven de studenten niet weg, maar inderdaad zijn in bepaalde gedeelten van de wijk de concentraties te groot en dat geeft de nodige problemen voor de omwonenden. Dat snap ik wel. Maar op het moment is het heel erg stil.”

Hoe vind je het dat ook het bestuur van studentenvereniging USRA aanwezig is?
„Heel fijn! USRA is heel betrokken bij onze wijk, ze willen graag helpen. Dat werkt heel goed en samenwerking is volgens mij de sleutel tot het succes.”