DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 6 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Enquête nieuwe burgemeester: „Iemand die weet hoe je Swifterbant spelt"

Enquête nieuwe burgemeester: „Iemand die weet hoe je Swifterbant spelt
Aat de Jonge en koning Willem-Alexander.
Redactie: M.H.

DRONTEN - Burgemeester Aat de Jonge heeft zijn ontslag ingediend per 1 november. DeDrontenaar.nl vraagt aan de inwoners: wat zijn uw wensen/eisen voor de nieuwe burgemeester? Vul onze enquête in.

Sinds de burgemeester zijn opstappen donderdag bekendmaakte, hebben al enkele honderden Drontenaren de enquête ingevuld. Hieronder een aantal reacties:

Enquête burgemeester Dronten:

 1. Een persoon die betrokken is bij de mensen, er voor alle mensen is en de best passende politieke weg bewandelt zonder hierbij mensen voor het hoofd te stoten.
 2. Een goede burgermeester een man of een vrouw.
 3. Een bij mensen betrokken mens die boven alle partijen staat. Knopen kan doorhakken maar ook open staat voor goede argumenten. Inventief de mazen van de wet in het voordeel van de gemeente kan vinden en wil gebruiken. Maar ook een vriendelijke niet afstandelijke persoonlijkheid hebben.
 4. Dat de burgemeester ook naar de behoeftes van de kleine dorpen kijkt en niet altijd Dronten voorop stelt.
 5. Een verbindend persoon, mensgericht doortastend en benaderbaar.
 6. Goed luisteren naar de bevolking bij ingrijpende beslissingen, zoals dure prestige projecten waar het nut niet direct van wordt gezien.
 7. Een visionair en een verbinder
 8. Onze nieuwe burgemeester moet vooral een beetje lief zijn en onze gemeente een beetje liever maken
 9. Een burgemeester moet ook op kunnen komem voor de etnische minderheden en voor de bijstandgerechteden in de gemeente Dronten.
 10. Sociale burgemeester die er voor alle inwoners is. Daarnaast ook opkomt voor de mensen die het niet breed hebben en voor de huurders. De sociale huurwoningen en seniorenwoningen verdienen aandacht. Als de doorstroming blijft zijn er meer mensen die in aanmerking komen voor een woning
 11. Heel veel meer aandacht voor sociale cohesie in de gemeente.
 12. Meedenkend met de bevolking
 13. Ik verwacht een betrokken persoon, makkelijk te benaderen en iemand die zich laat zien in de wijken.
 14. Een luisterend oor wat er leeft en daar gehoor aan geven. Geen elleboog werk. Niet voor je eigen ik waarde staan maar voor je gemeenschap. Elkaar verbinden. Ideeën van een ander accepteren en niet afkraken omdat jij zelf het niet leuk of goed vind.
 15. Dat een goed en grappig persoon is.
 16. Aandacht voor jongere werk scholing maar ook een eigen ‘honk’ voor elke groep afhankelijk van geloof of sociale status.
 17. Een persoon die verstaat en uitdraagt wat van de moderne overheid heden ten dage wordt verwacht en er niet voor terugdeinst daarop ambtelijk en bestuurlijk interventies op te plegen.
 18. Swifterbant goed kunnen spellen.
 19. Een meer commerciële houding voor plannen of ondernemers, in plaats van belemmeren.
 20. Iemand die weet wat er te koop is in de wereld. En daarmee bedoel ik dat hij/zij weet dat politici in Den Haag liegen omdat ze niet onze belangen dienen. Je bent burgemeester om de belangen van je gemeente en zijn inwoners te dienen en hebt daarvoor een stevige eigen mening nodig en niet één van pappen en nathouden en er een populaire mening op nahouden in het openbaar en ondertussen iets anders doen.

Enquête burgemeester Dronten