DeDrontenaar.nl

Woensdag, 3 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Elburgerburg wordt in de komende periode voor de derde keer onder handen genomen

Redactie: M.H.

DRONTEN - De Elburgerbrug ging in 2015 lange tijd dicht voor de vervanging van het beweegbare deel. De afgelopen periode ging-ie opnieuw dicht om een foutje uit 2015 te corrigeren. En nu zit er een derde klus aan te komen. Deze keer wordt de aandrijving en de elektrotechnische installatie gerenoveerd.

De vervanging van het beweegbare deel van de de Elburgerbrug is in 2015 niet goed gegaan (zie video). Daarom is de brug de afgelopen maand voor de tweede keer onder handen genomen. Deze week publiceerde de provincie Flevoland haar programma ‘groot onderhoud bruggen en sluizen’. Ook daarin wordt de Elburgebrug weer genoemd.

Bedieningssysteem

De komende werkzaamheden hebben volgens de provincie te maken met de bediening op afstand: „In deze grote renovatieslag gaan alle bruggen en sluizen straks op één bedieningssysteem werken. Nu is dat nog verschillend.”

Wanneer de werkzaamheden precies worden uitgevoerd, is nog niet bekend. „De aannemer gaat deze zomer een planning opstellen, waarbij overleg met vele partijen nodig is”, meldt een woordvoerster van de provincie, „Na de zomer kunnen we meer zeggen over de planning van de komende vijf jaar.”