DeDrontenaar.nl

Woensdag, 3 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Elburgerbrug gaat wéér ruim twee weken dicht voor het verkeer

Elburgerbrug gaat wéér ruim twee weken dicht voor het verkeer
Bij de vorige afsluiting reed er voor de fietsers en voetgangers een pontje.
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)
Redactie: M.H.

DRONTEN - De Elburgerbrug tussen Dronten en Elburg wordt wegens onderhoud voor het verkeer afgesloten van vrijdag 22 september (22 uur) tot zaterdag 7 oktober (8 uur).

Het beweegbare deel van de Elburgerbrug is in het voorjaar van 2015 vervangen. „Na oplevering van de brug is geconstateerd dat de overgang van en naar het nieuwe brugval niet optimaal is”, meldt de provincie Flevoland nu.

Hinderlijke knik

„Dit kan de gebruiker merken als een hinderlijke knik. Om de veiligheid en het rijcomfort van alle weggebruikers te garanderen is daarom destijds de maximale snelheid op de Elburgerbrug verlaagd van 80 naar 50 kilometer per uur.”

De provincie Flevoland heeft de aannemer gevraagd een oplossing voor het probleem met de overgangen te bedenken. Deze werkzaamheden worden nu uitgevoerd: „Vóór het slechte najaarsweer en de vorstperiode.”

Tijdens de afsluiting kunnen voetgangers en (brom)fietsers de brug wel passeren. Fietsers moeten dan wel afstappen en lopen.

Inloopavond

Voor meer informatie over de werkzaamheden houdt de provincie Flevoland samen met de aannemer een inloopavond op dinsdag 5 september van 18 tot 20 uur in 't Huiken aan de Lange Wijden 33 te Elburg.