DeDrontenaar.nl

Zondag, 9 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Eerste lesweek in Het Perron staat in teken van kennismaken

Eerste lesweek in Het Perron staat in teken van kennismaken
Redactie: M.H.

DRONTEN - Als na de meivakantie de nieuwe school Het Perron in gebruik wordt genomen, staat de eerste lesweek in het teken van de kennismaking. ,,De leerlingen maken door middel van diverse activiteiten kennis met het nieuwe schoolgebouw en elkaar’’, aldus de drie samenwerkende scholen.

Ook ouders van de leerlingen en studenten krijgen tijdens de eerste week de gelegenheid om de nieuwe school te bewonderen.

Het Perron is een samenwerking van Landstede MBO en de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg van het Ichthus College en het Almere College. De drie scholen verhuizen na de meivakantie naar het nieuwe gebouw aan de Arend 4 in Dronten.

Spannende periode

,,Het is een spannende periode voor zowel de leerlingen als voor de medewerkers van de drie scholen die gaan werken op Het Perron’’, aldus de drie scholen.

In het moderne en ruime schoolgebouw vestigen vmbo en mbo zich onder één dak: ,,En dat is best uniek. Leerlingen ontdekken vanaf de eerste klas waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Dat doen zij bijvoorbeeld door de handen uit de mouwen te steken tijdens de beroepsgerichte lessen in praktijklokalen. Deze zijn speciaal ingericht voor een bepaald vakgebied.’’