Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Eerst moeten ouders zich gedragen, dan pas neemt de gemeente verkeersmaatregelen

Eerst moeten ouders zich gedragen, dan pas neemt de gemeente verkeersmaatregelen
Verkeersmaatregelen aan de Concourslaan.
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

DRONTEN - Als de gemeente Dronten door scholen ingeschakeld wordt om de verkeersveiligheid te verbeteren, dan wordt er eerst een toezegging van de ouders gevraagd. „En tot nu toe werkt dat”, zegt wethouder Nico Verlaan.

Je kunt nòg zo veel maatregelen nemen voor de verkeersveiligheid, alles staat en valt met het gedrag van de verkeersdeelnemers. Dat stelden verschillende raadsleden bij de behandeling van het gemeentelijk verkeers- en vervoersplan.

„Ouders hebben een voorbeeldfunctie”, stelde Albert Bleijenberg (GroenLinks). „Veel problemen in het verkeer hebben te maken met houding en gedrag”, meende Ferdinand Zomerman. Beide fracties wilden van de wethouder weten hoe hij dat gedrag denkt te beïnvloeden.

Gedragsregels

Wethouder Verlaan (CDA) constateerde dat komende en gaande auto’s bij scholen niet altijd bevorderlijk zijn voor de veiligheid. Hij vertelde dat er bij de herinrichting van de openbare ruimte bij scholen eerst gedragsregels worden afgesproken over het rijgedrag van de ouders. Die gedragsregels zijn opgesteld in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland.

„Wij zeggen tegen de scholen: wij willen best de openbare ruimte veiliger maken, mits u een soort convenant met de ouders afsluit dat ze veiliger halen en brengen”, aldus de heer Verlaan.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo