DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 11 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Een Boompje Opzetten | Sierkersen in Biddinghuizen

Een Boompje Opzetten | Sierkersen in Biddinghuizen
Sierkersen bij de Zonneweide en het Vliegersveld in Biddinghuizen.
Foto: Jaco Houweling
Redactie: M.H.

(door Jaco Houweling)

Nu de wereld voor veel mensen lijkt stil te staan, zijn er ook dingen die gewoon doorgaan. Zoals de natuur. Na de winter komt de lente en de bloesem. Vorige keer schreef ik al over de sleedoorn, nu wil ik het hebben over een ander lid van de grote kersenfamilie.

Op de overgang van de Zonneweide naar het Vliegersveld in Biddinghuizen staan drie prachtige sierkersen. Omdat het de laatste week nogal mooi weer was, beginnen de bloemen al uit te vallen. Als ik er ben om foto’s te maken lijkt het wel of het sneeuwt.

Overal op de wereld worden sierkersen aangeplant vanwege de bloesem. Maar het land waar de kersen en hun bloesem echt onderdeel zijn van de cultuur is Japan. Daar heeft men zelfs een feestdag waarop iedereen bloesem gaat kijken. Tijdens dit Hanami of bloemenkijkfeest worden er lampen in de bomen gehangen om ook ’s avonds nog de bloesem goed te kunnen zien.

Zoals gezegd de kersenfamilie is groot, er zijn ruim 450 soorten bekend. Ze krijgen allemaal ook een vrucht maar bij de ene soort is deze groot en eetbaar voor ons terwijl er ook soorten zijn waar zelfs de vogels niet van eten.

Vragen of opmerkingen:

Een Boompje Opzetten