Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Een boompje opzetten: De lelijke linde van landgoed Roggebotstaete

Een boompje opzetten: De lelijke linde van landgoed Roggebotstaete
De lelijke linde van Roggebotstaete
Foto: Jaco Houweling

DRONTEN - Jaco Houweling schrijft in de negende aflevering van zijn rubriek ‘Een Boompje Opzetten’ over de linde op landgoed Roggebotstaete.

De boomsoort linde is al eerder langsgekomen in deze rubriek. In januari schreef ik over de jubileumboom bij de ingang van Biddinghuizen, ook een linde. De linde waar ik het deze maand over wil hebben is eigenlijk een afgekeurde linde.

Boomkwekerij

De linde staat op landgoed Roggebotstaete, aan de Vossemeerdijk. Dit landgoed is aangelegd op de plaats waar de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders vanaf 1957 een bomenkwekerij had. Sommige bomen die op de kwekerij stonden zijn nu nog aanwezig op het landgoed.

Het verhaal wil dat de linde eigenlijk bestemd was voor een gemeente, maar die vond de boom niet mooi recht en bleef de linde uiteindelijk op de kwekerij.

Mooi vertakt

Nu is het een prachtige grote boom en op mooie dagen gonst het om de boom van de bijen en hommels die nectar komen halen. De linde groeit echt zoals een boom van zichzelf groeit: mooi vertakt vanaf de grond. Binnenin de kroon is een schommel vastgemaakt, eigenlijk voor kinderen maar u kunt er zelf ook even op schommelen, zeker weten dat u een glimlach niet kunt onderdrukken.

En als u toch gaat kijken bij de lelijke linde van Roggebotstaete, geniet dan gelijk van alles wat dit nog jonge landgoed te bieden heeft.

Jaco Houweling

Een boompje opzettenOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo