Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Druk programma voor Zonnebloem Dronten: „Iedereen heeft behoefte aan luisterend oor”

Druk programma voor Zonnebloem Dronten: „Iedereen heeft behoefte aan luisterend oor”
Eén van de activiteiten van De Zonnebloem.
Foto: eigen foto

DRONTEN - De afdeling Dronten van de vereniging Zonnebloem gaat binnenkort naar Kalenberg. Daar wordt een bootreis gehouden voor mensen met een lichamelijke beperking.

De Zonnebloem heeft de komende periode een druk programma. Zo staat er behalve de bootreis een bezoek aan het Drents museum op het programma, een gezellige middag bij Aan de Fonteyn en een optreden van het Flevo’s Mannenkoor.

Genieten van het leven

Landelijk bestaat De Zonnebloem 70 jaar. „We zijn een vereniging die zich inzet voor mensen met een lichamelijke beperking”, vertelt secretaris Cecile de Vries van Zonnebloem Dronten, „De vrijwilligers van de Zonnebloem willen dat iedereen van het leven kan genieten. Dat doen we door contacten te leggen, gezelligheid te brengen, activiteiten te organiseren en vakanties mogelijk te maken.”

Een belangrijke pijler van de Zonnebloem is het bezoeken van mensen: „Iedereen heeft behoefte aan gezelschap, aan lekker bijpraten, een luisterend oor. Maar als je een lichamelijke beperking hebt, ben je misschien wel vaker alleen dan je zou willen. De vrijwilligers van de Zonnebloem komen langs voor een kop koffie of gaan samen met hun gast op pad.”

Veel activiteiten

Behalve de huisbezoeken is er in Dronten ieder jaar een nieuwjaarsborrel: „Verder zijn we dit jaar naar het ijsbeeldenfestival in Zwolle geweest, hebben we de tulpenroute gereden en hebben we een bezoek gebracht aan de Tingieterij in Zeewolde.”

Informatie over Zonnebloem Dronten: voorzitter Anneke Jebbink, tel. 06 - 3859 3123.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo