DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 4 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Drontens initiatief ‘horse and hunk’ brengt tiende paardenkalender uit

Redactie: M.H.

DRONTEN - Het idee voor de paardenkalender ‘horse and hunk’ ontstond in 2009 bij studenten hippische bedrijfskunde van de Christelijk Agrarische Hogeschool in Dronten. Dit jaar wordt de kalender voor de tiende keer uitgegeven.

Het plan werd indertijd geboren tijdens een brainstormsessie onder studenten. „Er zijn al veel kalenders met mooie vrouwen, maar nog niet genoeg met mooie mannen", was volgens de website het idee, „De horse and hunk kalender brengt twee passies samen, namelijk een passie voor stoere mannen en een passie voor mooie paarden.” De kalender werd in 2010 uitgeroepen tot de beste ‘student company’ van Dronten.

Brooke Hospital for Animals

Ook dit jaar zijn er twaalf mannen uitverkoren voor de kalender. Zij zetten zich belangeloos in voor het goede doel: Brooke Hospital for Animals. Deze stichting zet zich in om paarden en ezels gratis medische hulp te geven in landen zoals Egypte en Pakistan.

Oprichtster Fianne Imminga (30) is trots op het resultaat: „Dit jaar is het een speciale editie vanwege het tiende jaar dat we uitkomen. Dat vieren we met een dubbeldikke kalender: van elke hunk staan er dit keer twee foto’s in de kalender. Genoeg om naar te kijken.” De foto’s zijn volgens de uitgever wellicht pikant maar zeker niet aanstootgevend of ordinair.