DeDrontenaar.nl

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Drontenaren kunnen niet meer kiezen voor algemeen ziekenhuis: „Maakt niet zoveel uit”

Drontenaren kunnen niet meer kiezen voor algemeen ziekenhuis: „Maakt niet zoveel uit”
Relinde Weil als poppendokter in Polikliniek Dronten.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De inwoners van de gemeente Dronten konden vroeger in Lelystad naar een algemeen ziekenhuis. Sinds het faillissement van de MC Groep is iedereen aangewezen op het christelijke ziekenhuis in Harderwijk. Volgens Relinde Weil, voorzitter van de Raad van Bestuur van St Jansdal, is het om het even.

„Dat maakt denk ik niet zoveel uit”, zegt Relinde Weil over de signatuur van het ziekenhuis, „De christelijke waarden zijn gewoon menselijke waarden. Dat gaat over compassie en zorg voor elkaar. En of je nu in een christelijk ziekenhuis komt of in een algemeen ziekenhuis, dat is om het even, daar ben je gewoon blij mee.”

Oude kernwaarden

Als het niet zoveel uitmaakt, waarom is St Jansdal dan een christelijk ziekenhuis? „Dat is van oudsher, dat zijn de ‘roots’ van het St Jansdal Ziekenhuis”, antwoordt de voorzitter van de Raad van Bestuur, „De oude kernwaarden horen bij het St Jansdal, maar ik vind zelf dat ze ook heel erg bij de zorg in z’n algemeenheid horen.”

„Als ik kijk naar de medewerkers die in Lelystad werkten en nu in het St Jansdal werken en naar de ‘oude garde’ van het St Jansdal, dan zie je daar eigenlijk geen verschil. Dat zijn dezelfde mensen met allemaal hetzelfde hart voor de zorg. En dáár gaat het om.”

St Jansdal

DeDrontenaar.nl