Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Drontenaar Herman Maatman schenkt eigen schilderij aan Dronten

Drontenaar Herman Maatman schenkt eigen schilderij aan Dronten
Foto: Harry Vahl

Tijdens de Winterfair die op 26 jan. van 12 – 17 uur in De Ark ( De Oost) wordt gehouden zal Drontenaar Herman Maatman een schilderij schenken aan de Protestantse Gemeente van Dronten.

Herman Maatman (geb. 1930 in Raalte) heeft gewerkt als gediplomeerd lithograaf in Deventer, Haarlem en Meppel. Later was hij tekenleraar in Den Bosch en werkzaam bij het Grafisch Lyceum in Utrecht. Daarnaast had hij zijn eigen grafisch adviesbureau. In zijn vrije tijd heeft hij veel geschilderd en maakte hij ruimtelijke objecten. De afgelopen jaren heeft hij een aantal schilderijen gemaakt die in relatie staan met wat er in de Tweede wereldoorlog met de joden is gebeurd.

Tijdens de Winterfair worden in een mini-expositie vijf schilderijen van hem tentoongesteld. Herman Maatman wil graag één van deze schilderijen, gebaseerd op een uitspraak van Dietrich Bonhoeffer, schenken aan de Protestantse Gemeente in Dronten.

Harry Vahl, voorzitter van Protestantse Gemeente, is zeer blij met deze gift. Hij hoopt dat veel Drontenaren tijdens de Winterfair de gelegenheid zullen nemen om deze vijf bijzondere schilderijen van Herman Maatman te bewonderen. Harry Vahl: “Voor ons als kerk is het ook bijzonder dat wij via deze mini-expositie een bijdrage mogen leveren aan een grotere bekendheid van de kunstwerken van Herman Maatman”.

Herman Maatman zal zijn schilderij om 14 uur overhandigen. Het geschonken schilderij zal na afloop van de Winterfair een permanente plek krijgen in het kerkgebouw.


Aanvang: zaterdag 26 januari 2019 12:00Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo