Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Dronten vreest dat recreanten het Veluwemeer mijden door waterplanten elders

Dronten vreest dat recreanten het Veluwemeer mijden door waterplanten elders
Watersporters ondervinden overlast van de waterplanten.
Foto: Coöperatie Gastvrije Randmeren

DRONTEN - Als het aan B en W ligt, trekt de gemeente Dronten tot 2023 jaarlijks vijfduizend euro uit voor het maaien van waterplanten in de randmeren. Weliswaar is de problematiek in het Veluwemeer aardig onder controle, maar door problemen in de zuidelijke randmeren vreest het college dat er minder watersporters naar de gemeente Dronten komen.

In het Veluwemeer wordt fonteinkruid volgens het gemeentebestuur verdrongen door kranswieren. Deze plant veroorzaakt minder overlast voor de waterrecreatie. „De grotere problemen in de randmeren liggen met name in het Gooi- en Eemmeer.”

Veluwemeer mijden

Volgens B en W kunnen de waterplanten in het zuidelijke deel wel een economisch effect hebben op het Veluwemeer-gebied: „Watersporters mijden het vaargebied en komen hierdoor minder via de zuidelijke randmeren naar ons gebied. Hierdoor nemen de bestedingen in ons gebied af.”

Dronten wil daarom bijdragen aan een oplossing. Tot nu toe moest het college jaarlijks de hand ophouden bij de gemeenteraad voor een bijdrage aan het maaien. In plaats daarvan wil de gemeente er nu structureel 5.000 euro per jaar voor uittrekken.

Randmeren verdiepen

Naast het maaien zoekt de gemeente Dronten samen met alle andere betrokkenen ook naar een structurele aanpak van de waterplantenoverlast. Daarvoor is al een gezamenlijke brief gestuurd naar het verantwoordelijke ministerie.

In het het regionale voorstel wordt onder andere gepraat over het verdiepen van de randmeren in het zuidelijk IJsselmeergebied.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo