Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Dronten-noord wil fonds voor ‘slachtoffers’ van studentenhuisvesting


DRONTEN – De klankbordgroep Dronten-noord roept de gemeente Dronten op om op korte termijn studentenhuisvesting te realiseren op de campus van de Aeres Hogeschool. Tevens wil de klankbordgroep dat de gemeente een fonds opricht voor ‘slachtoffers’ van studentenhuisvesting.

In wijk Morinel, Grutto en Oeverloper is in samenwerking met de gemeente Dronten een klankbordgroep in het leven geroepen, met name in verband met de overlast van studenten. Voorzitter Wim Bokkers constateert dat er veel positieve dingen gebeuren, maar hij is nog niet 100% tevreden.

Ergernis

Zo heeft Bokkers zich geërgerd aan de uitspraak van wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) dat de oplossing voor de problematiek rond de studentenhuisvesting niet zo’n haast heeft. Tevens heeft hij geconstateerd dat de gemeente Dronten een miljoenenoverschot heeft. De klankbordgroep weet wel raad met dit geld.

,,Als de gemeente Dronten haar inwoners eindelijk eens serieus neemt - en dan met name de slachtoffers van de studentenoverlast in wijk Noord - dan bouwt zij zo snel mogelijk voor de studenten een campus”, schrijft de klankbordgroep in een open brief.

Fonds oprichten

,,Tevens geeft het miljoenenoverschot de gemeente de mogelijkheid een fonds op te richten voor bijvoorbeeld de slachtoffers, die door de overlast moesten verhuizen met verlies van vele duizenden euro's bij de gedwongen verkoop van hun woning”, vervolgt de brief.

De groep stelt voor om de ergste probleemgebieden aan te pakken: ,,Geblunder van de gemeente in het verleden heeft geleid tot veel te veel studentenwoningen in wijk Noord en daarvan zijn de omwonenden regelmatig het slachtoffer.”

Woongenot

,,Een ieder heeft recht op een ongestoord woongenot. Maar dat is nou juist wat er hier mis gaat. Studenten houden van vrijheid, hebben regelmatig feestjes, drinken graag alcohol en mede ten gevolge hiervan ontstaat vaak de overlast waar al heel veel over is geschreven en waarvoor de nodige aanbevelingen zijn gedaan, zoals het bouwen van studentenwoningen elders.”

De groep benadrukt dat er op zich niets mis is met de studenten en dat men trots is op de Aeres Hogeschool Dronten. Alleen een deel van het gedrag van de studenten valt volgens de klankbordgroep niet goed te praten: ,,Dit gaat ten koste gaat van de leefbaarheid van de omwonenden en dit past zeker niet in een woonwijk.”

Studentenhuisvesting

Zomerenquête DeDrontenaar.nlOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo