DeDrontenaar.nl

Maandag, 10 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Dronten niet tegen proefboringen naar schaliegas

Dronten niet tegen proefboringen naar schaliegas
Ingezonden door: onbekend
DRONTEN - De gemeente Dronten heeft op het jaarcongres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten tegen een motie van Noordoostpolder en Boxtel gestemd. Deze twee gemeenten zij tegen alle boringen naar schaliegas.

Wethouder Ton van Amerongen vertelde vanavond tijdens de raadsvergadering, dat de gemeenteraad zich in 2013 heeft uitgesproken tegen proefboeringen naar en winning van schaliegas binnen de gemeentegrenzen, zo lang niet duidelijk is wat de gevolgen zijn.

,,Wij hebben tegen deze motie gestemd, omdat deze verder gaat dan onze eigen raadsmotie'', zo motiveerde de wethouder het stemgedrag van Dronten.

Buitengewoon teleurstellend

GroenLinks-fractievoorzitter Paul Vermast vond het standpunt van de gemeente “buitengewoon teleurstellend”. ,,Hadden wij dan de opvattingen van de gemeenteraad moeten schofferen?'', vroegen burgemeester Aat de Jonge en VVD-fractievoorzitter Bernd Rosing zich af.

Vermast antwoordde dat het college voorafgaand aan het congres de gemeenteraad had kunnen raadplegen. Hij had gehoopt op meer steun voor buurgemeente Noordoostpolder en zei dat de gemeenteraad ook van inzicht kan veranderen.