DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 29 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Dronten krijgt over huisvesting asielzoekers voorzichtig complimentje

Dronten krijgt over huisvesting asielzoekers voorzichtig complimentje
Chris Schotman (CDA)
Foto: eigen foto
Redactie: M.H.

DRONTEN - ,,De gemeente Dronten heeft de taakstelling niet gehaald, maar deze achterstand is niet geheel aan de gemeente te wijten.'' Dat schrijft de provincie Flevoland over de huisvesting van asielzoekers met een status in de eerste helft van 2016.

Gedeputeerde Staten schrijven dat de gemeenten Dronten, Lelystad, Urk en Zeewolde hun taak ‘adequaat’ hebben uitgevoerd. De Noordoostpolder en Almere moeten nog extra hun best doen.

Achterstand Dronten

Asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben ontvangen, moeten door de gemeenten worden gehuisvest. Het Rijk bepaalt hoeveel statushouders iedere gemeente moet onderbrengen. In Dronten is in de eerste helft van 2016 een achterstand ontstaan. ,,Dit komt omdat het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers te weinig statushouders heeft ‘gekoppeld’ aan de gemeente Dronten”, verklaarde de gemeente.

De provincie vindt dat Dronten in de eerste helft van dit jaar haar taak goed heeft vervuld. In de tweede helft van het jaar heeft de gemeente Dronten tot nu toe 19 vergunninghouders gehuisvest (8 in juli en 11 in augustus). Daarmee zit de gemeente goed op schema.