Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Dronten komt nog aan de beurt, maar Willem-Alexander sluit ‘Ruimte voor de Rivier’ alvast af

Dronten komt nog aan de beurt, maar Willem-Alexander sluit ‘Ruimte voor de Rivier’ alvast af
Willem-Alexander was vanmorgen in Kampen.

DRONTEN - In de gemeente Dronten moeten de komende jaren nog heel wat werkzaamheden worden verricht. Toch heeft koning Willem-Alexander vanmorgen het Reevediep bij Kampen officieel geopend. Tegelijkertijd werd hiermee het nationale programma Ruimte voor de Rivier afgesloten.

Sinds 2015 is gewerkt aan de uitvoering van het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta. Zo is het zomerbed van de IJssel over een lengte van 8 kilometer uitgebaggerd. Dit draagt voor de helft bij aan de waterveiligheidsdoelstellingen van de regio. Om de andere helft ook te realiseren, is de hoogwatergeul Reevediep ten zuiden van Kampen aangelegd om hoogwater op de IJssel soepeler te kunnen afvoeren.

Drontermeerdijk en Roggebotsluis

Zowel gedeputeerde Boerman als minister Cora van Nieuwenhuizen benadrukten vanmorgen dat waterveiligheid in Nederland nooit af is. Met name in en bij de gemeente Dronten moet nog veel gebeuren.

„Hier in de IJsseldelta gaan we nog even door met de bouw van de Reevesluis, de versterking van de Drontermeerdijk en het verwijderen van de Roggebotsluis”, zegt Bert Boerman.

DrontenOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo