DeDrontenaar.nl

Maandag, 3 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Dronten dubbel zo groot? Minister Ollongren tilt aanpak over de zomer heen

Dronten dubbel zo groot? Minister Ollongren tilt aanpak over de zomer heen
Kajsa Ollongren
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het lukt minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken niet om de Tweede Kamer voor de zomer een aanpak te sturen voor de bouw van 100.000 extra woningen in Flevoland. „Ik kom voor 1 oktober met een nadere brief over de aanpak van mogelijke grootschalige woningbouw in Flevoland”, schrijft de D66-minister in een brief aan de Kamer.

De gemeente Dronten is bereid een forse bijdrage te leveren aan die 100.000 extra woningen. De gemeenteraad koos in mei voor een groei van 65- tot 75.000 inwoners. In het uiterste geval is dat bijna een verdubbeling. Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) sprak vorige maand tijdens een werkbezoek van drie Kamerleden over 10.000 extra woningen.

De hele discussie over de extra groei van Flevoland is het gevolg van een door de Kamer aangenomen motie van VVD’er Daniël Koerhuis. Omdat er ook enkele andere moties zijn ingediend over grootschalige woningbouw, wil de minister de verschillende plannen integraal op elkaar afstemmen. Dat lukt haar niet voor de zomer.

Honderdduizend woningen

Ja ja, sinds de tweede wereldoorlog kunstmatig de woningbouw afgeremd en de prijzen laten stijgen en nu de populaire D66-er uithangen die wel even aangeeft wat hier moet gebeuren, tsonge politiek zeker en de VVD doet lekker mee, kunnen ze lekker blijven zitten. Het komt eigenlijk best mooi uit natuurlijk, straks veel failliet door de corona perikelen en dan kan dit er nog wel effe bij, want de bevolking betaalt wel. Maar kan het niet even rustiger aan, dat huizen tekort is er al erg lang en door allerlei idiote regeltjes, waar politici natuurlijk volledig achter staan, is de bouw ook nog eens geblokkeerd, moet die kleine gemeente Dronten nu weer voor alles opdraaien bovenop ook nog lopende onnodige projecten. Misschien moeten gemeenten in Nederland de grondprijs eens drastisch verlagen, zodat het rendabeler wordt om gewone huizen voor gewone mensen te bouwen die dan wel betaalbaar zijn. Maar dat lukt natuurlijk niet, omdat de gemeenten dan failliet gaan door die graaierij. Helaas is alles gebaseerd op woeker prijzen en jonge mensen kunnen niet eens meer een woning kopen zonder met z'n 2-en te werken en zich steeds zorgen te maken over hun baan. Heb ook helemaal geen vertrouwen in die Ollongren van D66, per slot is het een communistische partij met een misleidend sausje er over. Ik hoop dat de gemeenteraad in Dronten zorgvuldig met dit soort plannen omgaat en dit niet in een paar minuten er door drukt, helaas willen ze nu al een forse bijdrage leveren, WIE? ja de drontenaren natuurlijk. Ik had al eerder iets geschreven over politiek, dat zal ik niet herhalen. D66? nu nog even wachten op het invullen van het donorregister, wel even goed lezen natuurlijk, want het komt uit een fascistische hoek, maar alleen als u zich er in verdiept natuurlijk. en verder hebben ze nog een speciale lijkverwerking in petto. tot dan.
H Pereboom | donderdag 2 juli 2020 20:24