Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Drie slagen in D'ronten | Voedzaam en Krachtig laat klanten zèlf gezonde keuzes maken

Drie slagen in D'ronten | Voedzaam en Krachtig laat klanten zèlf gezonde keuzes maken
Mariska van Brummen-Meiberg

DRONTEN - In onze rubriek 'Drie slagen in D'ronten' stellen wij startende ondernemers in de gelegenheid zich voor te stellen. Deze keer het bedrijf Voedzaam en Krachtig van Mariska van Brummen-Meiberg uit Dronten. Ook met uw bedrijf in de krant? Stuur ons een e-mail.

Naam van het bedrijf: Voedzaam en Krachtig, voor een gezonde leefstijl
Naam van de ondernemer: Mariska van Brummen-Meiberg
Vestigingsplaats: Dronten
Startjaar: 2017
Aantal medewerkers: 1

Waar houdt uw bedrijf zich mee bezig?
Als gewichtsconsulent begeleid ik mensen naar een gezond eet-, en leefpatroon. Ik werk vanuit drie pijlers: kennisoverdracht, inzicht en nieuwe gewoontes. Ik wil mijn klanten graag iets leren over een gezonde leefstijl en goede voeding waardoor zij zélf bewuste(re) keuzes kunnen maken. Daarnaast gaat het komen tot een gezonde leefstijl over een gedragsverandering. Oude (ongezonde) gewoontes maken plaats voor nieuwe gedragingen en dit vraagt om het geven van inzicht en het bieden van begeleiding op maat.

Hoe bent u in die branche terechtgekomen?
Ik heb zelf een passie voor een gezonde leefstijl. Ik houd er van om sportief bezig te zijn en om lekker en gezond te eten. Ik ervaar nog altijd welke positieve opbrengsten dit mij geeft en dit wil ik graag met anderen delen. Daarnaast heb ik een therapeutische achtergrond waarin ik mensen zowel letterlijk als figuurlijk in beweging heb gezet. Het was voor mij daarom een logische stap om deze twee aspecten te combineren.

Wat is de grootste uitdaging in uw vakgebied?
Tijd. Er zijn veel producten en kuren voorhanden waarmee snel ‘resultaat’ geboekt wordt. Naast dat dit resultaat vaak niet blijvend is, kan het ook zorgen voor onrealistische verwachtingen. Ik zet mij in voor een blijvende leefstijlverandering en dat kost gewoon tijd. Het stellen van realistische doelen is zeker een uitdaging.

Waarin onderscheidt u zich van de concurrentie?
Ik wil graag uit gaan van mijn kracht en dat is dat ik de focus heb op de gedragsverandering. Neem bijvoorbeeld emotie-eten, wanneer ik enkel zou zeggen dat het niet verstandiger is om een zak chips leeg te eten, pak je de kern niet aan. De kans is dus groot dat die persoon bij moeilijke momenten alsnog terugvalt in ‘oud gedrag’. Voeding is in dit voorbeeld slechts een middel, juist de moeilijke momenten worden daarom onder de loep genomen en er wordt geoefend met nieuw gedrag.

Wat voor ‘soort’ ondernemer bent u?
Ik ben Voedzaam en Krachtig gestart vanuit een passie en omdat ik mensen wil begeleiden op een manier waar ik in geloof, namelijk door een persoonlijke aanpak met voldoende tijd en aandacht. Ik zet mijn kennis en expertise graag in om mensen op weg te helpen.

Welk advies heeft u voor startende ondernemers?
Blijf bij jezelf! Bepaal goed waar je voor staat, zet dit uiteen in een visie en blijf hier naar handelen.

Er wordt gezegd dat netwerken essentieel is voor een ondernemer. Wat doet u op dat gebied?
Ik probeer veel samenwerkingen op te starten, iets wat goed mogelijk is in deze branche omdat een gezonde leefstijl overal en voor iedereen van belang is. Daarnaast zet ik mijn Social Media kanalen actief in om mensen te inspireren en te motiveren.

Wat zou u willen verbeteren aan het 'ondernemersklimaat' in de gemeente Dronten?
Ondanks dat ik weet dat er diverse initiatieven voor ondernemers zijn, voel ik mij daar als kleinere eenmanszaak, op dit moment nog niet toe aangesproken. Ik denk dat dit te maken heeft met de toegankelijkheid.

Maak deze zin in: ,,Als ik burgemeester van Dronten was, dan”
.. zou ik nog meer proberen te voorkomen dat er plannen en initiatieven achter het bureau bedacht worden.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo