DeDrontenaar.nl

Zondag, 20 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

DOES laat alsnog àlle vastgoedeigenaren meepraten over toekomst van Suydersee

DOES laat alsnog àlle vastgoedeigenaren meepraten over toekomst van Suydersee
Centrummanager Leo Hoksbergen
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - „Door DOES zijn in de afgelopen periode contacten gelegd met alle vastgoedeigenaren in het stadscentrum”, schrijft de stichting in een persbericht. Daardoor kan nu iedereen meepraten over de toekomst van winkelcentrum Suydersee.

Stichting DOES organiseert evenementen met de reclamegelden die door de ondernemers in het centrum worden opgehoest. Daarnaast werpt de stichting zich op als belangenbehartiger van de winkeliers.

Rommelig

Bij het opstellen van de detailhandelsvisie van de gemeente werd een deel van de vastgoedeigenaren niet betrokken. Daardoor kon het gebeuren dat het winkelgedeelte tussen Het Ruim en de Schouwstraat in die visie als ‘rommelig’ werd omschreven. Terwijl de eigenaars van niets wisten, werd er gesproken over sloop van deze winkels.

DOES heeft geleerd van die fout en schrijft nu: „Wij hebben vanuit onze statutaire doelstellingen belang bij een sterke samenwerking tussen ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeente. Daarom voeren we momenteel gesprekken met de vastgoedeigenaren om de onderlinge samenwerking te versterken.”

Samen optrekken

Centrummanager Leo Hoksbergen: „Als ondernemers, eigenaren en gemeente nog meer samen optrekken, houden we Suydersee ook voor de toekomst vitaal en aantrekkelijk. Dat is een gemeenschappelijk belang en dat wordt ook breed erkend. Landelijk wordt deze samenwerking wel de ‘gouden driehoek’ genoemd. Dat is toch een veelbelovende verbinding.”

Nota detailhandel gemeente Dronten