DeDrontenaar.nl

Zondag, 12 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Dinkelland lovend over burgemeester Dronten: „Ze komt niet alleen de stoel warmhouden”

Redactie: M.H.

DRONTEN - Ineke Bakker uit Blokzijl is vanaf volgende week donderdag waarnemend burgemeester in de gemeente Dronten. In Dinkelland heeft ze diezelfde functie 21 maanden vervuld. De locale politiek in die Twentse gemeente is goed te spreken over haar.

De gemeenteraad in Dinkelland bestaat sinds de verkiezingen van maart uit drie grote fracties en drie éénmansfracties. DeDrontenaar.nl stak haar licht op bij de ‘grote drie’.

Een prima keus

Anita ten Dam (Lokaal Dinkelland): „Ik denk dat zij in Dronten voor de overbrugging naar een nieuwe burgemeester een prima keus is. Bij ons heeft ze een hele moeilijke tijd gehad, omdat de boel in elkaar klapte. Dat kwam niet door haar, het rommelde daarvoor al, zij werd ermee geconfronteerd. Het was voor haar heel moeilijk en ik vind dat ze die periode professioneel doorstaan heeft.’

„Ineke Bakker is een mensenmens, makkelijk toegankelijk en geïnteresseerd in allerlei zaken binnen de gemeente. Het is niet zo dat zij alleen maar even de stoel komt warmhouden. Iedereen heeft zijn plussen en minnen, maar voor een vervangende functie is zij een prima kandidaat.”

Heel professioneel

Jos Jogems (CDA): „Ik wil de Drontenaren feliciteren met deze waarnemend burgemeester. Ze heeft het bij ons heel goed gedaan. Ze werd geconfronteerd met een bestuurlijke crisis en dat heeft ze heel professioneel en met respect voor een ieder aangepakt en opgelost.”

„Ze is rustig en ze kan als voorzitter van de gemeenteraad goed omgaan met de politieke mores. Ze laat iedereen in waarde en stuurt tegelijkertijd op proces.”

Rust in de tent

Marcel Tijink (VVD): „Ik heb haar meegemaakt als een bekwaam bestuurder, die in tijden van crisis echt met bestuurskracht gewerkt heeft. Ze heeft ervoor gezorgd dat emoties niet de overhand kregen. In een tijd dat er vooral op de man gespeeld werd, heeft zij het voor elkaar gekregen dat we konden doorgaan met besturen.”

„Wij hebben haar meegemaakt als iemand die in een moeilijke tijd de gemeenteraad bij elkaar kon houden. Ze heeft de rust in de tent teruggebracht in een tijd dat dat echt nodig was. Dat heeft ze zeer vakbekwaam gedaan en daar hebben wij heel veel steun aan gehad. Ik heb haar ervaren als een zeer ervaren bestuurster, die het hoofd koel houdt. Haar ervaring en connecties hebben ons echt geholpen. Ik denk dat Dronten een bekwame interim-burgemeester krijgt.”

Burgemeester Dronten