DeDrontenaar.nl

Zondag, 20 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Dik 1.500 bezoekers verdringen zich op Woonmarkt in gemeentehuis Dronten

Dik 1.500 bezoekers verdringen zich op Woonmarkt in gemeentehuis Dronten
Drukte op de Woonmarkt in het gemeentehuis.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - „Ik was tevreden geweest met 500 bezoekers, met duizend zou ik heel blij zijn geweest, maar het zijn er meer dan 1.500 geworden”, glundert Jeannet Tijsma, de organisator van de Woonmarkt in het gemeentehuis.

Projectontwikelaars, bouwbedrijven en makelaars toonden vandaag in de hal en in de kantine van het gemeentehuis de nieuwbouwprojecten die in de gemeente Dronten op stapel staan.

Eén oogopslag

„Kennelijk willen de mensen graag op één locatie een overzicht hebben van alles wat er is, zodat ze niet overal alle kranten en websites in de gaten hoeven te houden”, vervolgt de beleidsmedewerker volkshuisvesting van de gemeente, „Gewoon in één oogopslag, in een uurtje een overzicht van wat Dronten de komende jaren te bieden heeft.”

Jeannet Tijsma kreeg een hoop reacties: „Iedereen is positief. En ik hoor ook dat standhouders heel tevreden zijn. Kijk: de rente is op dit moment heel laag en ook daardoor is er veel interesse. Mensen willen graag een keer de stap maken en door die lage rente kàn het nu.”

Grote variatie

Eigenlijk wist Tijsma het al, maar tijdens de Woonmarkt kreeg ze de bevestiging dat de woonwensen van de Drontenaren heel verschillend zijn: „Wij moeten in Dronten echt ons best doen om die variatie aan te bieden.”

„Er zijn mensen die een kavel zoeken, anderen zoeken een appartement, een starterswoning of een dure villa. Onze grote uitdaging is: niet alleen bouwen voor wat 80% van de mensen wil, maar ook voor de 20% die wat anders wil. Je ziet hier vandaag projecten die net even anders zijn dan we de afgelopen jaren in Dronten gewend zijn. Je merkt dat mensen dat leuk vinden, het spreekt ze aan.”

Dronten heeft veel te bieden

De Woonmarkt heeft Jeannet Tijsma nogmaals overtuigd dat Dronten meer te bieden heeft dan veel mensen van buiten Dronten denken: „We hebben echt leuke projecten, een goede prijs-kwaliteitsverhouding, de voorzieningen zijn goed.”

Zaterdag waren het echter vooral de Drontenaren die kwamen kijken. „De cijfers weet ik nog niet precies, maar de vorige woonbeurs kwam ongeveer 80% uit Dronten. Dat zal deze keer niet heel anders zijn.”

Waarom in het gemeentehuis?

Waarom is de Woonmarkt in het gemeentehuis en niet zoals vorige jaren in De Meerpaal? „We hebben het in De Meerpaal altijd heel breed gedaan. De Meerpaal leent zich daar ook voor: er is veel meer ruimte. Daar hadden we dus niet alleen nieuwbouw, maar ook alles om het wonen heen: serrebouwers, een parketboer, interieurstylistes, noem maar op.”

„We merkten dat er veel mensen kwamen, die niet heel gericht keken. Daarom hebben we gezegd: laten we focussen op nieuwbouw. Iedereen die hier vandaag komt is ook echt bezig met nieuwbouw”, weet Tijsma, „Het is een uitprobeersel en we moeten straks aan de hand van de enquête van de standhouders en de bezoekers horen hoe zij het ervaren hebben.”

Dossier Woonmarkt