DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

‘De Polderpioniers’ in Het Palet: „Ruim en duurzaam wonen op royale kavels”

‘De Polderpioniers’ in Het Palet: „Ruim en duurzaam wonen op royale kavels”
Makelaar Ralph Kerremans en Jeroen Hetsen van HediBouw.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - „Ruim en duurzaam wonen op royale kavels”, schrijft HediBouw over haar woningbouwproject De Polderpioniers. „Er zijn volop opties en mogelijkheden om de woning naar jouw eigen wens af te maken”, vervolgt het bedrijf.

Het nieuwbouwproject werd zaterdag gepresenteerd op de Woonmarkt in het gemeentehuis in Dronten. DeDrontenaar.nl sprak daar met de projectontwikkelaar.

Wat gaan jullie precies doen?
„We hebben vanuit de gemeente een project toegewezen gekregen waar we 26 woningen mogen bouwen. We hebben bewust gekozen voor de naam ‘De Polderpioniers’, omdat we het bouwen met een bedrijf dat al vanaf het begin in de gemeente Dronten aanwezig is: HediBouw uit Biddinghuizen. We doen het samen met Kerremans Makelaardij. Zij verkopen het het project.”

Wat worden het voor woningen?
„18 rijwoningen en 8 vrijstaande woningen.”

Waar worden deze woningen gebouwd?
„Op het nieuwbouwplan Het Palet. Dat ligt tegen De Gilden aan. De vrijstaande woningen kijken uit op De Gilden. Daar zit een afstand van ruim 50 meter tussen, dus het is echt mooi ruim opgezet.”

Hebben jullie woningen bijzondere eigenschappen?
„Op verzoek van de gemeente is er besloten om levensloopbestendig te bouwen. We hebben twee types vrijstaande woningen bedacht: de Rietsnijder en de Dijkwerker. De Rietsnijder is een woning met een slaapkamer en badkamer op de begane grond en daarboven een verdieping met twee slaapkamers. Het betekent dus dat je nooit meer ergens anders naartoe hoeft.”

Waarin verschilt De Rietsnijder van de Dijkwerker?
„De Dijkwerker is het broertje. Daar heb je een volledige tweede verdieping met drie slaapkamers en een zolder. Die heeft dus niet de uitbouw met de slaapkamer en de badkamer, maar ook daar is het mogelijk om de slaapkamer en de badkamer op de begane grond bij te bouwen. Het wordt op zo’n manier gebouwd dat je het er zo achter kunt zetten.”

Hoe zien de rijwoningen eruit?
„Die heten de ‘Steenzetter’ en zijn met name bedoeld voor de starter. Ze kosten vanaf 175.000 euro. De woning heeft drie ruime slaapkamers en zolder, waarop je ook een vierde slaapkamer kunt realiseren. De badkamer en het toilet zijn voorzien van alle gemakken en hoge afwerking.”

Waarin onderscheidt jullie project zich van anderen?
„HediBouw staat bekend om de degelijkheid. Ze zijn goed bezig met hun vak, er wordt aandacht aan besteed. Mensen die in een huis van HediBouw wonen, kunnen bevestigen dat ze superkwaliteit leveren. En daarmee zijn we onderscheidend met onze concullega’s. Bovendien zit er een mooie verscheidenheid in de architectuur.”

Hoe zit het met de duurzaamheid?
„Natuurlijk zijn ze duurzaam, maar dat geldt tegenwoordig eigenlijk voor iedere woning.”

Wat is de planning?
„De afgelopen week is het terrein helemaal bouwrijp gemaakt en zijn de asfaltwegen erin gekomen. Tijdens deze woonmarkt houden we de voorinschrijving. We hopen dat iedereen enthousiast is en we verwachten zes maanden nodig te hebben voor de verkoop. Als dat lukt, kunnen we in december of januari starten en een jaar later opleveren.”

Woningbouwprojecten