DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 11 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

De Noord moet beter geschikt worden voor voetgangers: „Signaal dat het niet ideaal loopt”

Redactie: M.H.

DRONTEN - Maar liefst drie fracties in de gemeenteraad stelden woensdag vragen over de verkeersveiligheid voor met name voetgangers bij de brug aan De Noord, bij De Oeverloper en De Zate. „Mensen vinden het onoverzichtelijk”, zei Marloes Hotting (Christen Unie)

B en W hebben plannen van de brug over de Hanzetocht een markant punt te maken. Allemaal mooi en aardig, redeneerde Marloes Hotting: „Maar wij krijgen ook signalen over de veiligheid voor fietsers en voetgangers in die streek.”

Gevaarlijk

Ferdinand Zomerman (CDA) krijgt soortgelijke signalen: „Hoe gaat het er daar straks uitzien?” Albert Bleijenberg (GroenLinks): „Men vindt de oversteek van De Noord en De Oeverloper gevaarlijk voor fietsers. Wij willen u vragen daarnaar te kijken.”

Wethouder Irene Korting (VVD) nam het signaal serieus. Zij vertelt dat er momenteel plannen worden gemaakt voor de renovatie van De Helling en De Noord, het gedeelte ten zuiden van de brug. Daarnaast worden er ook plannen gemaakt voor de brug zelf. De wethouder deed de toezegging om de verkeersveiligheid te betrekken bij al die plannen.

Een brede loper

Marloes Hotting vroeg ook aandacht voor de voetgangers langs De Noord. Er liggen globale om hier een ‘brede loper’ te creëren: „Een aantrekkelijke route voor fietsers, voetgangers en gemotoriseerd verkeerd, die het centrum met het station verbindt’.

Wat mevrouw Hotting betreft mag er nù al wat gebeuren: „Is daar een andere mogelijkheid om de veiligheid van voetgangers te garanderen?”