Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Dave van Velthoven organiseert festival in Dronten: „Weinig te doen voor onze generatie”

Dave van Velthoven organiseert festival in Dronten: „Weinig te doen voor onze generatie”
Foto: Esmée van Loon

DRONTEN - Dave van Velthoven heeft tijdens de warme zomer de verleiding kunnen weerstaan om op het strand te gaan liggen. In plaats daarvan werkte de jonge Drontenaar zich in Lelystad in het zweet tijdens een spoedcursus in het ondernemerschap. Het heeft hem geen windeieren gelegd, want aan het eind werd zijn evenementenbureau Daron Events gekozen tot winnaar ofwel ‘Zomerondernemer Flevoland 2019’.

Wie ben je en wat doe je?
„Ik ben Dave van Velthoven, 24 jaar oud en ik woon eigenlijk mijn hele leven al in Dronten. Ik ben nu het bedrijf Darol Events opgezet. Volgend jaar heb ik mijn eigen festival op het Meerpaalplein in Dronten, in samenwerking met STADronten. Dat moet een knalfeest worden en het doel is om dat verder uit te bouwen met meerdaagse festivals in de provincie Flevoland en de regio eromheen.”

Heb jij altijd ondernemer willen worden?
„Zeker. Ik kom uit een ondernemersfamilie, dus ik ben er mee opgegroeid. En dan is de stap snel gezet.”

Een evenementenbureau, waarom deze ‘tak van sport’?
„Zelf ben ik een groot liefhebber van festivals. Ik ga naar Defqon, naar Lowlands, naar festivals in de regio en ver daarbuiten. Ik wil dit opzetten mede omdat er in Flevoland - en met name in Dronten - niet heel veel te doen is voor jongeren van onze generatie, zeg maar van 16 tot 30 jaar.”

Maar juist op het gebied van festivals is hier toch wèl veel te doen?
„Op zich wel, zeker op het gebied van de grote festivals waar je grof geld voor moet betalen. Alleen kleinschalige festivals, dat valt erg tegen.”

Jij wilt je specifiek op Dronten richten?
„Dat is wel de bedoeling voor de aankomende tijd, maar ik wil het op den duur groter maken. En als ik verder droom, dan zou ik het liefst festivals door heel Europa organiseren.”

Moeten we bij festivals aan muziek denken?
„Ja, muziek gericht op mijn leeftijdscategorie. Het gaat me om alle muziek van jongeren: van hiphop and R and B tot hardstyle en hardcore.”

Wat is voor jou als ondernemer het verdienmodel?
„Op dit moment denken we voor het festival in Dronten aan gratis entree, dus dan moet ik het hebben van sponsoren en de gemeente die wil meewerken. In de toekomst, als het groter mag worden, wil ik graag een meerdaags festival organiseren in Dronten waar we dan wel entree vragen.”

Wat kun je al vertellen over het evenement in Dronten?
„Het wordt een cultureel project, waaraan een dj-contest is verbonden. Ik heb daarvoor een team om me heen gebouwd met veelal jonge en creatieve ondernemers uit Dronten.”

Is al bekend wanneer het wordt gehouden?
„Ik heb binnenkort een afspraak met STADronten, maar in principe willen we het in september volgend jaar gaan doen.”

Zomeronderondernemer, wat hield dat precies in?
„We zijn zes weken geleden begonnen met een driedaagse training. Daarin schets je voor jezelf een beeld van de onderneming die je wilt starten. Daarna hadden we elke woensdag een terugkomdag met gastsprekers en om verder te werken aan je project.”

Hoe heb je die training ervaren?
„Ik moet zeggen, het heeft mij verder gebracht dan ik had verwacht. Alle handvatten om jezelf te ontwikkelen krijg je min of meer aangereikt. Het vergt wel enige discipline omdat je op mooie zomerdagen ook lekker op het strand zou willen liggen. Maar de gedrevenheid van de trainers werkte aanstekelijk. Zij stimuleren je echt om gas te geven. Daarnaast zijn ook de medestudenten allemaal gedreven want het is allemaal vanuit eigen initiatief.”

Hoe ben jij als winnaar aangewezen?
„Afgelopen woensdag hadden we de laatste dag, de feestelijke ‘kick-out’, een soort ondernemersmarkt. Als studenten hebben we elkaar onderling cijfers gegeven. Daaruit kwam ik onverwachts als winnaar tevoorschijn. En daar ben ik hartstikke blij mee.”

Wat is de volgende stap?
„Op 9 oktober is de landelijke finale. Ik geloof dat er 20 deelnemers zijn en de top 3 mag naar de Europese finale in Riga. Dus er staat flink wat op het spel. Daarnaast zal er dan belangstelling zijn van de landelijke media. Ik verwacht er heel veel van.”

Op de foto v.l.n.r.

  • Femke van Cappelle (trainer)
  • Martijn van Etten
  • Ashley Idoe
  • Dave van Velthoven
  • Simone van der Worp (trainer)Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo