DeDrontenaar.nl

Zondag, 20 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

D66 wil met Dronten-vlaggetjes zwaaien naar de koning en de koningin

D66 wil met Dronten-vlaggetjes zwaaien naar de koning en de koningin
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeenteraad is gisteravond zonder discussie akkoord gegaan met het veiligheidsgebied, waarbinnen preventief gefouilleerd mag worden tijdens het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima op donderdag 29 juni.

Burgemeester Aat de Jonge zei aan het begin van de ingelaste raadsvergadering, dat vergaderen helemaal niet nodig was geweest. De burgemeester blijkt namelijk zelf de bevoegdheid te hebben om zo’n veiligheidsgebied aan te wijzen.

De Jonge kondigde aan dat er allerlei maatregelen komen voor parkeren, fietsen, afzettingen, verkeer, etcetera. Tevens wilde hij de raad in de gelegenheid stellen om tips en adviezen te geven.

Dronten-vlaggetjes

Foeke Bongers (D66) had gelezen dat Dronten een imagoprobleem heeft. „Daarom wil ik voorstellen: als er gevlagd wordt door kinderen: hebben wij dan geen Drontens vlaggetje?” Burgemeester De Jonge was zich niet bewust van een imagoprobleem: „Maar ik wil me inzetten voor leuke vlaggetjes.”

Suzanne Stoop (PvdA) vond het bezoek eervol en leuk. Ze kondigde aan het koninklijk paar te gaan toezingen. „Wij zijn denk ik allemaal vereerd”, vulde Marian Plasschaert (Leefbaar Dronten) aan.

Geen rol voor gemeenteraad

Jaap Kodde (VVD) wilde weten of de gemeenteraad nog een ontmoeting heeft met het koninklijk paar. „Nee”, was het korte antwoord van de burgemeester, „U maakt geen onderdeel uit van het programma.”

Bezoek koninklijk paar