DeDrontenaar.nl

Zondag, 9 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Corona steekt in Almere weer de kop op; besmettingen in Lelystad, NOP en Urk

Corona steekt in Almere weer de kop op; besmettingen in Lelystad, NOP en Urk
Foto: Gerd Altmann
Redactie: M.H.

DRONTEN - Nadat in Almere ruim twee weken lang geen coronabesmettingen werden vastgesteld, steekt het virus daar sinds anderhalve week weer de kop op. Ook in Lelystad, de Noordoostpolder en op Urk zijn voor ’t eerst sinds weken personen positief getest op COVID-19.

In Dronten en Zeewolde zijn al geruime tijd geen coronabesmettingen vastgesteld. In Zeewolde werd op 20 juli voor ’t laatst iemand positief getest, in Dronten op 27 juni.

Almere

In Almere zijn de afgelopen anderhalve week 32 inwoners positief getest. Vier mensen werden opgenomen in het ziekenhuis en één persoon overleed aan de gevolgen van het virus. Vooral de laatste dagen zijn er in Almere veel COVID-19 besmettingen bijgekomen: 4 op woensdag, 7 op vrijdag en 8 op zaterdag.

In de Noordoostpolder werd vrijdag een inwoner positief getest, nadat de ziekte daar ruim twee maanden niet was vastgesteld. Op Urk werd op dezelfde dag eveneens een inwoner positief getest en een persoon opgenomen in het ziekenhuis. Daar was het anderhalve maand geleden dat er voor ’t laatst een COVID-19-geval was.

In Lelystad werd gisteren een inwoner positief getest. De voorlaatste in de provinciehoofdstad was op 3 juli.

en degene(n) die proberen zo goed mogelijk afstand te houden worden steeds vaker geconfronteerd met mensen die er desondanks toch in slagen om pal voor, achter of naast je te komen staan! Als echtpaar wordt je er bij de supermarkt op gewezen dat je ieder een karretje moet gebruiken . . . . en vervolgens loopt het eigen personeel -nota bene voorzien van een 1.5 meter hesje- jou als klant bijna over de schoenen. Zo komen we er wel.
JJWago | vrijdag 7 augustus 2020 14:59