DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 6 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Consistorie van de Open Hof is opeens verdwenen op tekening van gemeente

Consistorie van de Open Hof is opeens verdwenen op tekening van gemeente
Links is de consistoriekamer er nog, bij de pijl rechts is-ie weg.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Op de ene tekening, die de gemeente gisteren presenteerde tijdens een inspraakmiddag, had de Open Hof nog een consistorie. Op de volgende tekening was die kamer opeens verdwenen. „Dat is wel èrg voorbarig”, riep één van de aanwezigen.

„Dat klopt”, reageerde landschapsarchitect Annemiek van Koldenhoven van bureau BDP Khandekar namens de gemeente, „Wij willen heel graag met de Open Hof in gesprek of dat tot de mogelijkheden behoort.”

Het verdwijnen van de consistorie maakt onderdeel uit van de plannen van de gemeente om De Zuid te verleggen van de voor- naar de achterkant van de Open Hof. Het is volgens de gemeente niet absoluut noodzakelijk dat de consistorie weg gaat: „Want de nieuwe weg past er net langs.”

Contouren worden mooier

„Het zou voor het beeld heel fijn zijn”, vult de landschapsarchitect aan, „De contouren van het kerkgebouw worden dan vanuit het zuiden veel mooier.

Van Koldenhoven denkt dat haar idee past in de plannen die de protestantse gemeente voor de Open Hof heeft. Ze ziet mogelijkheden om in plaats van de consistoriekamer aan de zuidzijde een uitbreiding aan het kerkcentrum te bouwen: „Misschien een extra zaal erbij of iets anders.”