DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 4 april 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Connexxion gaat de regiotaxi in gemeente Dronten verzorgen

Connexxion gaat de regiotaxi in gemeente Dronten verzorgen
Connexxion verzorgt straks niet alleen het busvervoer, maar ook de regiotaxi.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Connexxion is vanaf 1 april de nieuwe vervoerder van Regiotaxi Flevoland in de gemeente Dronten. ,,Regiotaxi is openbaar (regionaal) vervoer van deur tot deur’’, legt de provincie uit.

Behalve in de gemeente Dronten wordt Connexxion ook in de gemeenten Noordoostpolder en Zeewolde de regionale vervoerder. Regiotaxi Flevoland is ook actief in de gemeente Lelystad, maar daar geldt het alleen voor reizgers met een indicatie.

Op 1 april wordt de overeenkomst van de provincie Flevoland, de vier gemeenten en Connexxion bezegeld met een bijeenkomst in het provinciehuis. Daar wordt het woord gevoerd door Otto Cazemier (projectleider regiotaxi), gedeputeerde Arie Stuivenberg, Wim van der Es namens de gemeenten en directeur Marc Rozendal van Connexxion.

Jammer genoeg zijn de belachelijk hoge tarieven van 2,75 euro per km voor reizen langer dan 25 kilometer niet onder de aandacht gebracht. --------- Uw plaats van vertrek of uw bestemming moet altijd in één van deze gemeenten liggen. De maximale lengte van een rit is 25 kilometer. ------------
B de beer | maandag 28 maart 2016 17:09