DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 10 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Concert Diva Dichtbij in De Regenboog dankzij Rik Bekking: „Ik zie de impact die het heeft”

Concert Diva Dichtbij in De Regenboog dankzij Rik Bekking: „Ik zie de impact die het heeft”Concert Diva Dichtbij in De Regenboog dankzij Rik Bekking: „Ik zie de impact die het heeft”
Redactie: M.H.

DRONTEN - Een aantal bewoners van Coloriet de Regenboog waande zich vrijdag dankzij Dronter ondernemer Rik Bekking even in het theater. De ouderen met dementie genoten van de gedoneerde huiskamerconcerten van Diva Dichtbij.

Rik Bekking is eigenaar van coachingsbedrijf OTCP en geeft 5% van zijn omzet aan goede doelen. „Mijn vader is overleden aan Alzheimer en mijn moeder verbleef in een hospice. Toen ik zag wat muziek voor hen deed, wist ik het meteen. Dit wil ik voor meer ouderen mogelijk maken.”

Logische keus

De ondernemer kwam in contact met Diva’s Dichtbij en wilde dit graag aanbieden aan bewoners van De Regenboog: „Dit was voor mij als Drontenaar een logische keus, omdat hier ook bekenden van mij wonen.”

De Diva’s en Divo’s van de stichting zingen voor mensen die langdurige zorg nodig hebben en zelf niet naar het theater kunnen. „Met oprechte en persoonlijke aandacht voor de bewoners zong diva Linda Veenhuizen prachtige liederen. Niet vanaf een podium, maar door te zingen van mens tot mens”, aldus Coloriet.

Aandacht voor iedereen

„Diva Linda gaf iedereen de aandacht”, zag welzijnscoach Masja Heuvelink, „Met oogcontact, een aanraking of zelf een kort dansje. Maar er was ook ruimte voor herinneringen die naar boven kwamen.”

„Een bewoonster die nooit zingt begon volop mee te zingen toen ze haar oude woonplaats in een lied voorbij hoorde komen. Daarna sprak ze enthousiast over vroeger. Dat zijn de bijzondere momenten waarop je ziet dat muziek nog veel kan betekenen voor mensen met dementie.”

Impact

Rik Bekking is aanwezig bij elk optreden: „Dan zie ik de impact die het heeft. Hoe mooi is het als we in heel Flevoland ouderen deze ervaring kunnen geven. Ik wil andere ondernemers hier ook enthousiast voor maken, zodat we het samen als een olievlek kunnen verspreiden.”