DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 29 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Coloriet rondt eerste training ‘eerstelijnsverblijf’ af: „Vraagt een andere manier van zorg bieden”

Coloriet rondt eerste training ‘eerstelijnsverblijf’ af: „Vraagt een andere manier van zorg bieden”
De geslaagden
Foto: eigen foto Coloriet
Redactie: M.H.

DRONTEN - Ruth ter Wee is hoofd Zorg & Welzijn bij Coloriet de Regenboog. Zij is één van de initiatiefnemers van de training ‘eerstelijnsverblijf’. Een aantal van haar medewerkers bij het woonzorgcentrum in Dronten heeft deze training inmiddels afgerond.

„Door de vergrijzing zal de vraag naar zorg toenemen, ook bij het eerstelijnsverblijf en de geriatrische revalidatiezorg”, schrijft zorgorgansatie Coloriet, „Deze zorg en begeleidingsvormen vereisen specifieke vaardigheden ten opzichte van de langdurige zorg.” De training is door Coloriet ontwikkeld samen met ROC Friese Poort in Emmeloord en Urk.

Kijken naar thuissituatie

Ruth ter Wee: „Kortdurende zorg, gericht op herstel en terugkeer naar huis, vraagt een andere manier van zorg bieden, binnen een therapeutisch klimaat. Met de cliënt, hun mantelzorgers en onze behandelaren en de wijkzorg kijken we naar de thuissituatie en denken mee in passende alternatieven.”

De eerste groep heeft gedurende 12 weken de training gevolgd en afgerond met het examen. Deze week hebben zij hun certificaten ontvangen. „Zij zijn de pioniers en hebben ons en de docenten waardevolle input gegeven", aldus Coloriet. De tweede groep start in maart.

Informatie