DeDrontenaar.nl

Maandag, 10 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Coalitie laat nieuwe wethouder Vis "plat op de bek gaan"

Coalitie laat nieuwe wethouder Vis
Foto: ©maartenheijenk.nl
Ingezonden door: onbekend
DRONTEN - GroenLinks-fractievoorzitter Paul Vermast had gisteren tijdens een commissievergadering al ernstige kritiek op het besluit van de meerderheid van de gemeenteraad om niet te praten over het Redeplein en eerst een enquête te houden. Op zijn weblog doet hij het vandaag nog eens dunnetjes over.

Alle partijen hielden gisteravond de kaken op elkaar bij het vaststellen van de agenda voor de vergadering. Toen later op de avond de toekomst van het Redeplein ter sprake kwam, wilde Leefbaar Dronten dit bij monde van Jan Ammerlaan opeens niet behandelen. Hij stelde voor om er pas over te praten als er een enquête is gehouden onder de bevolking en kreeg de steun van de andere coalitiepartijen (VVD en CDA) en van D66 en SP.

Paul Vermast begreep er niets van. Hij vroeg zich tijdens de vergadering af welke vragen er dan aan de bevolking voorgelegd gaan worden.

Belachelijk gemaakt

In zijn weblog schrijft de fractievoorzitter nu: ,,De gemeenteraad heeft zichzelf op het politiek en maatschappelijk gevoelige onderwerp over het plein De Rede volkomen belachelijk gemaakt.''

Vermast vindt dat er kaders gesteld moeten worden aan een volksraadpleging, onder andere omdat de gemeente geen onbeperkt budget heeft. Het feit dat de raad werd verrast met het uitstel van de bespreking noemt hij "een politiek ranzig kantje aan deze affaire": ,,Dat de coalitie de oppositie zo iets flikt is niet nieuw in Dronten en hoort kennelijk bij het spel. Maar ook het college werd overvallen en dat maakt het precair."

Hij noemt de actie van Leefbaar Dronten "bestuurlijk onbehoorlijk": ,,Je kunt je echt oprecht afvragen of dit eigenlijk geen verkapte motie van wantrouwen is van de coalitie in het eigen college. Want dat je een vers aangetreden wethouder (Dirk Minne Vis -red.) ‘en plein public' zo plat op zijn bek laat gaan is toch op z'n minst heel bijzonder.''